40 bin askere bayramda erken terhis umudu
Yayınlanma:
Güncelleme:
Şafak sayan askerlere çifte bayram umudu doğdu. 12 aya indirme kararının Kurban Bayramı'na yetiştirilmesi bekleniyor.
GÖZLER BAKANLAR KURULU'NDA
Bakanlar Kurulu’nda, askerliğin kısaltılması teklifinin görevdeki askerler için uygulanıp uygulanmaması ele alınacak.
KARAR ELDEN DE İMZALANABİLİR
Askerlikle ilgili kararın elden dolaştırılarak imzalanabileceği ve böylelikle ailelere bir bayram müjdesi verilebilir.
TOPLANTI BU HAFTA İÇİ OLABİLİR
Türkiye gazetesinin haberine göre, ikinci bir ihtimal de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına göre hafta içinde bir Bakanlar Kurulu toplantısının yapılabileceği şeklinde. Bakanlar Kurulu'nun gelecek hafta arefe gününe denk gelmesi sebebiyle, toplantının bu hafta içine alınması da ihtimaller arasında.
İLK ETAPTA 40 BİN ASKER
1111 sayılı Askerlik Kanununun 5'inci maddesi “Erbaş ve erler için muvazzaflık hizmeti süresi; Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda 18 aydır. Bu sürenin, barışta önce 15 aya ve bilahare 12 aya kadar indirilmesine, Silahlı Kuvvetler'in de ihtiyacı dikkate alınarak, Bakanlar Kurulu'nca karar verilebilir” hükmünü içeriyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde hâlen 379 bin erbaş-er görev yapıyor. Bakanlar Kurulu'ndan askerliği kısaltan karar çıkarsa ilk etapta 12 ayını doldurmuş 40 bin civarında asker terhis belgesine kavuşacak.
Resmi İlanlar
Türkiye





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.