3M sendikacılığına format çekeceğiz

3M sendikacılığına format çekeceğiz

Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, “Mil Enerji Sen olarak kimden gelirse gelsin; Kamu çalışanlarının menfaatine yönelik atılacak her adımı destekleyeceğiz. Memurların, mağdurların, mazlumların sesi olacağız” dedi

Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Koyuncu, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgül, Genel Başkan Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Koyuncu'ya teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Mil-Enerji Sen Genel Başkanı Ali Yücel, “Mil-Enerji Sen olarak attığımız her adımda önceliğimiz atılacak adımların sendikamıza getireceği fayda veya zarar değil, hak, adalet ve liyakat olacaktır” dedi.

SENDİKOL MOBİNGLERİN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Bazı iş kollarında bulunan bazı kamu kurumlarının görev alanları baz alındığında bulundukları iş kolu ile pek alakası olmayan iş kollarının kapsamında yer aldığının görüldüğünü aktaran Yücel, daha sonra şunları kaydetti: “Mil Enerji Sen olarak yaklaşık 1 yıldır gündeme taşıdığımız ve yıllık milyonlarca kağıt israfını engelleyip kamu kurumlarındaki sendikal mobinglerin önüne geçecek olan memurların da e-devlet üzerinden üyelik ve istifa işlemlerini yapmalarına yönelik 4688 Sayılı Sendikalar Kanununun 14. ve 16. maddelerinde düzenleme yapılması talebimiz kamuoyunda geniş yankı uyandırmış ve TBMM’de bu konuyla ilgili olarak soru önergesi verilmiştir. Mil Enerji Sen olarak kimden gelirse gelsin; Kamu çalışanlarının menfaatine yönelik atılacak her adımı destekleyeceğiz. Memurların, Mağdurların, Mazlumların sesi olup gönülleri kazanmaya talip olan bir sendikacılık anlayışıyla çıktığımız bu yolda herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmadan ülkemizde sendikacılık yapılabileceğinin idrakiyle günümüz sendikacılığına yeni bir nefes ve ivme kazandıracağız. Sadece işverenden taleplerde bulunarak alışılagelmiş sendikacılık yerine taleplerimizin yanında ülkemizin içerisinde bulunduğu sosyo-ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak çözüm önerilerimizi de işveren ile paylaşmak suretiyle restleşme anlayışından uzak bir sendikal anlayışıyla hareket edeceğiz. Rakiplerimizin mobing ,şantaj, iftira ve karalama gibi yıldırma, korku salma gibi yöntemleri günden güne artmakta olan yükselişimizi önleyemeyeceği gibi bizleri yolumuzdan da alıkoyamayacak tam aksine motivasyonumuzu arttıracaktır. Mil Enerji Sen olarak mazlumun veya mağdurun ; sendikasına siyasi tercihine, diline, rengine ve ırkına bakmaksızın derdiyle hemhal olabilmenin gayreti içerisinde olacağız. Üyelerimize yönelik vuku bulacak her türlü haksızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun peşini bırakmayıp, her dönem siyasetin arka bahçelerinden beslenildiği için kamu çalışanlarının talep ve beklentilerini karşılayabilmede bir ilerleme kaydedemeyen 3M (mevki, makam aracı ve maaş ) sendikacılığına format çekeceğiz. Mevki ve makam vaat ederek sendikacılık yapmayacağız.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.