37 yıllık inşaat şirketi konkordato ilan etti

37 yıllık inşaat şirketi konkordato ilan etti

37 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ceylan İnşaat, konkordato ilan etti

Ekonomik krizin tüm sektörleri etkilediği Türkiye'de neredeyse her gün dev şirketlerle ilgili iflas veya konkordato ilanı haberleri geliyor.

Koronavirüs salgını sonrası kriz giderek daha da büyüyor. Krizin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen inşaat sektöründen bir konkordato haberi daha geldi.

37 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Ceylan İnşaat’ın konkordato talebi karara bağlandı. Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen konkordato davasında talebin reddine karar verildi.

Kartal24'ün haberine göre şirket İstanbul’da Zer Kartal, Zer Mecidiyeköy, Zer Göztepe, Zer Levent, Zer Tuzla ve Zer Muhteşem Yeni Yıl Konutları olmak üzere 6 projesinin satışları devam ediyor.

Mahkeme kararında Ceylan İnşaat Eğitim Kurumları Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin için verilen kesin mühletin kaldırılarak borçlunun konkordato talebinin feragat nedeniyle reddine, konkordato komiser heyetinin görevine son verilmesine, mahkeme tarafından verilen tüm tedbirlerin hükümle birlikte kaldırılmasına karar verildi.

Öte yandan Ceylan İnşaat yönetim kurulu başkanı bir süredir COVID-19 nedeniyle hastanede tedavi altında bulunduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.