33 yıl önce kurulan Türk inşaat devi iflas etti! Meşhur projelerde imzası var

33 yıl önce kurulan Türk inşaat devi iflas etti! Meşhur projelerde imzası var

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'de 1991 yılında kurulan inşaat firması iflas etti. Meşhur projelerde imzası olan firmanın iflası herkesi şaşırttı.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişat birçok sektörü olumsuz etkiliyor. Son olarak Türkiye'de 1991 yılında kurulan inşaat firması iflas etti. Bahsi geçen firmanın meşhur projelere imza atmış olması dikkatlerden kaçmadı.

insaat-001.jpg

Halktv.com.tr'de yer alan habere göre, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Bursa'da ve yurt dışında faaliyet gösteren Taham İnşaat'ın yapmış olduğu konkordato mühleti uzatma başvurusunu redderek 20 Mart tarihinde iflasına karar verdi.

insaat-84884.jpg

Firmanın gurbetçilere özel hayata geçirdiği projeler dikkat çekiyordu. Özellikle Almanya'da yaşayan Türkler için inşa edilen daireler ve villalar çok tercih ediliyordu.

Firmanın hayata geçireceği bazı projeler şu şekilde:

insaat.jpg

1991 yılında kurulan ve 33 yıllık uluslararası deneyime sahip olan firmaya atanan Konkordato Komiseri Engin Dinçeli'ninin de görevi sonlandırıldı.

Mahkeme tarafından yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

Davacılar Muhlis Uyar, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret LTD. ŞTİ. (VN: 816 054 5489, Ticaret Sicil N:82182)'nin konkordato taleplerinin ayrı ayrı reddine, Taham İnşaat Emlak Mimarlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret LTD. ŞTİ. (VN: 816 054 5489, Ticaret Sicil N:82182)'nin borca batık olduğu anlaşıldığından 20/03/2024 tarih ve saat 14:24 itibariyle iflasına, (Tasfiyenin basit tasfiye usulüne göre yapılmasına)
iflasın gecikmeksizin Bursa İflas Müdürlüğüne bildirilmesine, davacılara verilen kesin mühletin sonuçlarının kendiliğinden sona erdiğinin ve mahkememizce alınan tedbirlerin kaldırıldığının açıklanmasına,
Konkordato Komiseri Engin Dinçeli'nin görevinin sonlandırılmasına, kararın İİK 288 uyarınca ilanına karar verildi.

Kaynak:Haber Merkezi