3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi Yapıldı

3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Kolejinin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresinde yurt içi ve yurtdışından bi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi’nde yurt içi ve yurtdışından bilim insanları bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İle Özel Başak Koleji’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi sonuç bildirisinin açıklanmasıyla sona erdi.  2 – 4 Aralık tarihleri arasında Konya Büyükşehir belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirilen programlarda Türkiye, İran, Malezya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden bilim insanları, 5 oturumda 20 bildiri sundular.
Akademisyenler, eğitimciler ve öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi’nin değerlendirmesini yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kongrede “Hazreti Mevlana'nın Eserlerinde İnsan ve Eğitimi” başlığı altında, “Değerler Eğitimi, Karakter Gelişim Eğitimi, Manevi Etkileşim” konularının ele alındığını söyledi.
Kongrede, insanı bütün elemanları, donanımları ve boyutlarıyla gereğince tanımadan, eğitimin hakikî manada yapılamayacağı anlayışının esas alındığını kaydeden Başkan Akyürek, “Hazret-i Mevlâna özelinde geleneğin, insana ve insanın eğitimine dair görüşleri kongre boyunca Türkiye ve Türkiye dışından bilim adamlarınca önceden hazırlanan bildiriler çerçevesinde dinleyicilere sunuldu ve müzakere edildi” dedi.
Kongreye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Akyürek, ülkemizin aydınlık yarınlarda barış ve huzur ortamına kavuşmasının ancak hakiki bir eğitimle mümkün olacağına inandıklarını ifade etti. Kongrenin etkisinin uzun süre devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, “Kongre, Milli Eğitim politikalarının yeniden yapılandırıldığı bu dönemde, Hazret-i Mevlana özelinde, geleneğimizin bilim adamlarının ve gönül ehlinin, insanın eğitimine dair görüş ve düşüncelerinin okullarımızda uygulanmaya başlanan Değerler Eğitimi Programı’nın şekillenmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz. Kongremizin ülkemiz insanının ve bütün insanlığın mutluluğuna ve huzuruna katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. Kongreye katılan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Akyürek, 3. Uluslararası Eğitimde Kalite Kongresi’ne katılan bilim insanlarına çiçek ve plaket takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.