3 çeyrek altın 1 maaş ediyor!

3 çeyrek altın 1 maaş ediyor!

Türkiye’nin ve vatandaşın en önemli gündem maddelerinden olan “geçim meselesi”, her geçen gün zorlaşıyor. Türk Lirası’ndaki değer kaybı, “sokağın enflasyonu” ile birleşince geçim sıkıntısı daha da büyüyor.

“Kriz barometresi” olarak görülen dolar, harcanan rezervler sayesinde “baskılansa” da, altın fiyatları dizginlenemiyor. Çalışan nüfusun yarısının asgari ücret aldığı Türkiye’de, dün itibariyle asgari ücret tam “3 çeyrek altına” denk geldi!

14 ÇEYREKTEN 3 ÇEYREĞE!

Altının onsundaki artış, iç piyasadaki gram altın fiyatını da tarihi rekora taşıdı. Neredeyse 465 liraya dayanan gram fiyatının etkisiyle çeyrek altın 770 lirayı gördü. Cumhuriyet altını ise 3070 lirayı aştı. 2003 senesinde asgari ücretli 14 adet çeyrek altın alabiliyorken, bugün bu rakam 3 adede geriledi. Böylelikle vatandaşın gelirindeki erime ise tam manasıyla ete kemiğe bürünmüş oldu.

PARAMIZ GÖZ GÖRE GÖRE ERİYOR

* Yaşanan ekonomik kırılganlık, pandeminin olumsuz etkileriyle de birleşince ekonomik durum iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Piyasalardaki belirsizlik, TL’ye her gün değer kaybettirirken, bunun sonucu olarak da vatandaşın alım gücü eriyor. Altının onsu küresel gelişmelere bağlı olarak 2040 dolara çıkıp rekor kırarken, altının gramı da 462 liraya dayandı. Uzun süredir “baskılanmasına” rağmen geçen hafta 7 liraya göz kırpan dolar ise 7,03’e yükselirken, Avro da 8,35 lirayı aştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum