"203 milyon TL’ye anlaştığınız uçaklar nerede?"

"203 milyon TL’ye anlaştığınız uçaklar nerede?"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş Türkiye’de her gün bir yenisi eklenen orman yangınlarını TBMM gündemine taşıdı.

Türkiye’de her gün bir yenisi eklenen orman yangınlarına dikkat çeken İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Rusya’yla 153 günlüğüne anlaşma sağlanan 3 yangın söndürme uçağını sordu. Yokuş, “203 milyon Türk lirasına anlaştığınız uçaklar nerede? Yangınlar devam ederken Sayın Pakdemirli nerede? Ormanlar yanıyor, ülke yanıyor, çevre katliamı her yerde devam ediyor ama ortada ne hükûmet var ne bakan var” dedi. “Türkiye günlerdir orman yangını haberleriyle sarsılıyor” diyen Fahrettin Yokuş, “Kuraklığın da etkisiyle yurdun dört bir köşesinde peş peşe yangınlar çıkıyor. Antalya'da, Datça'da, Artvin'de, Manisa'da, Mersin'de, Osmaniye'de, Pamukkale'de, İzmir'de ormanlar alev alev yanıyor. Elâzığ'daki yangın beş altı gündür devam ediyor. Yangın söndürme ekipleri karadan, canla başla, tek bir ağaç yanmaması için olağanüstü mücadele veriyor ancak son on gündür, tüm çabaya rağmen, mücadelede istenilen başarı elde edilemiyor” açıklamasında bulundu.

“ORTADA NE HÜKÜMET VAR, NE BAKAN”

Orman yangınlarına rağmen Rusya ile 153 gün için toplam 203 milyon lira bedelle anlaşmaya varılan 3 yangın söndürme uçağının akıbetini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soran Yokuş, şunları söyledi: “8 Haziran’a kadar Türkiye'mizde 1.013 dekar orman yandı ama uçak yok. Güya Tarım ve Orman Bakanımız Rus firmasıyla anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre, 1 Hazirandan itibaren uçaklar Türkiye'de olacak, 3 tane uçak gelecek ve yangın söndürecek. Niye Türk Hava Kurumu uçaklarını kullanmıyorsunuz? Çünkü ‘Biz yerli ve millî iktidar olduğumuz için Rusya'ya para kazandırmamız lazım.’ 203 milyon Türk lirasına anlaştığınız uçaklar nerede? Yangınlar devam ederken Sayın Pakdemirli nerede? Ormanlar yanıyor, ülke yanıyor, çevre katliamı her yerde devam ediyor ama ortada ne hükûmet var ne bakan var”

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.