2022'nin ilk doğalgaz faturaları cep yaktı!

2022'nin ilk doğalgaz faturaları cep yaktı!

Yeni yılın zamlı ilk elektrik ve doğal gaz faturası geldi. Faturalar, ikiye üçe katladı. Hayat pahalılığı altında ezilen vatandaş, kira öder gibi fatura ödemek zorunda kaldığı için isyan etti. Sosyal medyanın gündemi de yüksek gelen faturalar oldu

2022'nin ilk sabahı açıklanan zamlar arasında en çok dikkat çeken, kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 125 arasında değişen elektrik zammı ve konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatındaki yüzde 25 artış olmuştu. Asgari ücretin arttırılmasının ardından elektrik ve doğal gaza zam yapılması tepkileri de beraberinde getirmişti. Yeni yılın ilk zamlı elektrik ve doğal gaz faturası geldi. Faturalar ikiye üçe katladı. Vatandaş, faturaların yüksek gelmesine tepki gösterdi.

DOĞAL GAZA BAĞIMLILIK AZALTILMALI

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç, enerjide bağımlılıktan kurtulmak gerektiğine işaret etti. Türkiye’nin bir an önce yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesi gerektiğini kaydeden Dinç, “Rüzgar enerjisinden, güneş enerjisinden elektrik üretmek zorundayız. Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarında dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi. Çok ciddi oranda elektrik üretebiliriz” dedi. Doğal gazdan elektrik üretiminin şu anda yüzde 33 olduğuna vurgu yapan Dinç, “Bu yüzden doğal gazdaki dalgalanmalar hem fiyat olarak hem de arz güvenliği olarak elektrik fiyatlarını etkilemekte ve günümüzde olduğu gibi kesintilere yol açmaktadır. Doğal gazı dolar üzerinden yurt dışından alıyoruz. Bu yüzden doğal gaza bağımlılık azaltılmalı. Yoksa vatandaşın üzerine daha çok yük binecek. Biz şiddetle alternatif enerji kaynaklarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA SIK SIK ZAM YAPMAK DOĞRU DEĞİL

Başkan Mustafa Dinç, son olarak şunları söyledi: “Elektrik ve doğal gaza yapılan zamlar, zaten geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların yükünü artıracak, Birçok vatandaşımız zaten asgari ücretle hayatını idame etmeye çalışıyor. Sık sık elektrik ve doğal gaza zam yapılması doğru değil. Bu zamlar en çok gariban insanları vuruyor. Zam yapılırken, vatandaşın da geçim şartları da dikkate alınmalı.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum