2021'de en çok bu kitaplar sattı

2021'de en çok bu kitaplar sattı

E- ticaret siteleri en çok satılan kitapları açıkladı. Rampalı Çarşı esnafı, 2021 yılında en çok satan kitapların hangileri olduğunu söyledi.

E- ticaret siteleri en çok satılan kitapları açıkladı. Rampalı Çarşı esnafı, 2021 yılında en çok satan kitapların hangileri olduğunu söyledi. Türkiye’de kitap okuma oranları gün geçtikçe azalıyor. Türkiye Eğilimleri Araştırma raporuna göre 2021 yılı kitap okuma oranı yüzde 40,9 olarak açıklandı. Kitap okuyanların 2021 yılında hangi kitapları okudukları merak konusu oldu. Rampalı Çarşı esnafı, roman ve ders kitapları satışının aynı oranda ilerlediğini ve online satış ön planda olduğu için mağazadaki satışın çok fazla olmadığını belirtti ve bu yılın en çok satılan kitabının Jules Payot’un İrade Eğitimi kitabı olduğunu söyledi.

İNTERNETTE EN ÇOK SATILAN KİTAPLAR NELER

Amazon.com.tr Ocak 2021’den beri en çok satılan kitapların listesini yayınladı. İlk sırada yer alan kitap Jules Verne Zacharius Usta: Kısa Hikayeler kitabı oldu. George Orwell’in 1984, Victor Hugo’nun Bir İdam Mahkumu, Anton Çehov’un Altıncı Koğuş kitabı ve Dostoyevski romanları da listede yer aldı. Kitap satışı yapan diğer internet sitelerinden alınan verilere göre de Zülfü Livaneli ve Amin Maalouf en çok okunan yazarlar arasında yer alırken, Cemal Süreyya ve Nazım Hikmet en çok okunan şairler arasında yer aldı. Bu veriler ışığında en çok okunan kitapların roman türünde olduğu görüldü. Listenin devamını ders kitapları, kişisel gelişim kitapları ve şiir kitapları oluşturdu.

ZELİHA ÇİÇEKDAĞ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.