200’e yakın sağlık tesisi tamamlandı

200’e yakın sağlık tesisi tamamlandı

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya’ya bağlı 31 ilçenin, ilçe sağlık müdürleri ile 3 farklı toplantıda bir araya gelerek ‘1. Basamak Sağlık Yatırımları Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi.

Yatırım değerlendirme toplantıları sayesinde yenilenecek olan sağlık tesislerinin istişareler sonucunda belirlendiğini, belirten Prof. Dr. Koç, “Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin verdiği destekler ile birlikte 1.basamak sağlık tesislerimizin büyük bir kısmında yenileme çalışmalarımız tamamlandı. Yenilenme ihtiyacı olmayan 112 istasyonlarımız dışındaki tüm 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarımız ‘Sağlıkta Konya Modeli’ ismini verdiğimiz proje kapsamında yenilenerek modern binalarında hizmet sunmaya başladılar. Şehrimizde, 112 acil istasyonu noktasında herhangi bir sorunumuz kalmadı. Aile sağlığı merkezlerimizin de büyük bir kısmında yenileme çalışmalarımız tamamlandı” dedi.

HEDEFİMİZ SAĞLIK TESİSİ SORUNU KALMAYAN İL OLMAK

Sağlık tesisi sorunu kalmayan bir il olarak örnek gösterilen şehir olma iddiası ve hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Göreve başlarken ortaya koymuş olduğumuz bu hedefimize ulaşma noktasında kat etmiş olduğumuz mesafe bizleri son derece mutlu etmektedir. Son 6 yıl içerisinde şehrimizde 68 adet 112 Acil sağlık hizmetleri istasyonu, 84 adet aile sağlığı merkezi ve onlarca sağlık evinin inşaatı ya tamamlanmış ya da inşaat/proje noktasında son aşamaya gelmiş durumdadır. İnşallah, bu dönemde de yatırım planlamasına aldığımız sağlık tesislerimizi hızla yenileyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.