2003 yılında çeyrek altın 21 liraydı! Bugün soğan 30 lira

2003 yılında çeyrek altın 21 liraydı! Bugün soğan 30 lira

2003 yılı öncesi vatandaşın borcunun çok az, refah seviyesinin daha yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Alagöz, “Bugün insanımız borç batağında. 2003 yılında çeyrek altın 21 liraydı, bugün soğan 30 lira” dedi.

Kalkınma İktisatçısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, AK Parti hükümetinin, Türk insanının hayat pahalılığına çözüm üretme yerine, iktidarda kalma mücadelesi verdiğine dikkat çekti.

YANDAŞLARA FAİZ LOBİSİNE GELİR SAĞLAMA DÜŞÜNCELERİ VAR!

2003 yılında çeyrek altının 21 lira olduğunu hatırlatan Alagöz, bugün kuru soğanın 30 liraya dayandığını belirtti. Türk insanının yüksek kira, gıda, fatura maliyetlerinden rahatsız olduğunu söyleyen Alagöz, “Hükümet ise hala kendini attığı kısır döngü içinde. Yandaşlarına, faiz lobisine 'Daha fazla nasıl gelir sağlarım' düşüncesi içinde” görüşünü savundu.

NAS BUNLARIN SADECE SÖZÜNDE KALIYOR!

Yandaşlara 2022 yılında 9 buçuk milyar kur farkının faiz olarak aktarıldığının altını çizen Alagöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk çiftçisine ise sadece 1.6 milyar dolar teşvik verildi. Aktarılan faize, çiftçiye verilen desteğe bakın. Adalet bunun neresinde? İktidarın çiftçiyi, emekliyi, işçiyi ne kadar düşündüğü ortada. Sorunlara çözüm üretemiyorlar. Sadece sorunlar büyüyor. Hani nas vardı. Nas, sadece bunların sözlerinde. Çözüm, politika faizini düşük tutmak mı? Hazine yüksek faizden borçlanıyor. Yabancı bankalar yüzde 9 ile Merkez Bankası'ndan borçlanıyor, hazineye yüksek faizle borç veriyorlar. Eğer AK Parti Nas'a inanmış olsaydı 600 milyar dolara yakın borçlanmazlardı. 151 buçuk milyar dolar Suriyelilere aktarılan paralar var. Bunların tamamına yakını borç alınarak yapıldı. Bizim dinimizin neresinde faizciden, tefeciden borç alarak, yardım yapmak var. Var mı böyle bir şey bizim dinimizde?”

BANKALARA BORÇ ARTIYOR

AK Parti iktidarı öncesi Türk halkının borcunun az olduğunu dile getiren Kalkınma İktisatçısı Prof. Dr. Mehmet Alagöz, vatandaşın bugün bankalara borçlu hale getirildiğini ifade etti. “İnsanımızın bankalara olan borcu, 95 buçuk milyar dolar” diyen Alagöz, şunları kaydetti: “Vatandaşımız bankalara mahkum edildi. Borç batağında insanımız. Konya'da çiftçiler, bankalara borçlandırıldığı için topraklarını satıyor. Bugün pek çok kişi, bankalara olan faiz borcunu ödeyemiyor. AK Parti, kendi insanlarından koptu. Faiz ve borç batağı içinde olmayan kimse kalmadı neredeyse. Üreterek değil, borç alarak sahte bir hayat sundular insanımıza. Bu da sistematik bir şekilde yapıldı. Vatandaşımızı çaresiz bıraktılar. Bugün kafede oturup bir çay, kahve içmeyi lüks olarak görüyorlar. İnsanın bir evinin, arabısının, telefonunun olması lüks değildir. Bunlar temel ihtiyaçlardır ve insanımızın en doğal hakkıdır. Bunlar alınamıyor veya bunları almakta zorluk çekiliyorsa, Türk milletinin ne kadar fakir, iktidarın politikalarının yanlış olduğu ortadadır.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum