2 milyon turist geldi

2 milyon turist geldi

Konya'da 1-17 aralık tarihleri arasında düzenlenen Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerinde 20 sema programı gerçekleştirildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Özdemir yaptığı açıklamada, Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri'ne katılımın, törenlerin bir bölümünün Kurban bayramına rastlamasına rağmen oldukça yüksek olduğunu belirtti. 
Rakamlar henüz netleşmese de törenleri izleyen ziyaretçi sayısının, geçen yıldan fazla olduğunu tahmin ettiklerini anlatan Özdemir, ''2008 yılı boyunca Konya'ya gelen turist sayısı 2 milyonu aştı. Konya'yı ziyaret edenlerin sayısındaki artış bizi sevindirdi'' dedi. 
Bu yıl turizmcilerin de ziyaretçi yoğunluğundan memnun kaldığını ifade eden Özdemir, 1-17 Aralık tarihleri arasında Konya'daki tüm otellerin doluluk oranının yüksek olduğunu, bunun gelecek adına umut verdiğini dile getirdi. 
Bu yıl Konya için güzel gelişmeler yaşandığını vurgulayan Özdemir, ''Konya'yı ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl artması, Konya'da turizmin önünün açık olduğunu gösteriyor'' diye konuştu. 
Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri ise törenler boyunca Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun 20 ayrı sema programı gerçekleştirdiğini, etkinliklerin sorunsuz şekilde tamamlandığını belirtti. 
Sema programlarında kadrolu semazenler dışında dışardan misafir semazenlerin de görev aldığını ifade eden yetkililer, programlarda, Mevlevilik'te özel bir yeri olan 9'un katları olan 27 ve 36 semazenin sema yaptığını belirtti. 
Yetkililer, sema programlarında 3 farklı ayin gerçekleştirildiğini, programı izleyenlerden çok olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.