2 bin kişi Gazze'de enkaz altında kaldı!

2 bin kişi Gazze'de enkaz altında kaldı!

Gazze'deki insanlık dramının zirveyi gördüğünü söyleyen Filistinli Gazeteci Muhammed Abu Taqiya, “Şu an Gazze'de 800'ü çocuk olmak üzere, 2 bin kişinin enkaz altında olduğu söyleniyor. Bunların bir kısmı yaşıyor, bir kısmı da hayatını kaybetmiş durumda” d

İsrail-Gazze savaşında 21. gün yaşanıyor. İnsanlık dramı da her geçen gün artıyor. İsrail, hukuk ve kural tanımadan katliama devam ediyor. Gazze'de, Kudüs'te taş üzerinde taşın kalmadığı belirtiliyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artarken, dünya da büyük bir sessizliğe bürünüyor. ABD ve Avrupa ülkeleri İsrail'in bu katliamını meşru görürken, İslam ülkeleri de zulme yeterince ses çıkaramıyor. Ailesi de Gazze'de yaşayan Filistinli Gazeteci Muhammed Abu Taqiya, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

4-3.jpg

GAZZE'NİN ÜZERİNE 33 TON BOMBA YAĞDIRILDI!

Yüz binlerce insanın İsrail'in bombardımanına maruz kaldığını hatırlatan Filistinli Gazeteci Muhammed Abu Taqiya, şehrin güney bölgelerinde kayıpların daha fazla olduğuna dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde sadece 1 günde 500 şehit verildiğini belirten Taqiya, İsrail'in saldırılarının insanlığa da hukuka da aykırı olduğunu ifade ederek, “İsrail, soykırımını devam ettiriyor” dedi. Taqiya, “İsrail-Gazze savaşında 6 bin 600'den fazla kişi hayatını kaybetti. Bunun 2 bin 704'ü çocuk. Bin 584'ü kadın. Bölgede tam bir katliam yaşanıyor. Gazze'nin üzerine 21 günde 33 ton bomba yağdırıldı” şeklinde konuştu.

4-2.jpg

ENKAZ ARAMA ÇALIŞMALARI İMKANSIZLIKLARLA YÜRÜTÜLÜYOR

Gazze'de böbrek hastalarının, diyalize bağlı hastaların, yaşamını elektriğe bağlı olarak sürdüren hastaların olduğunu söyleyen Taqiya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hamile olan kadınlar var. Yaklaşık 50 bin kadın hamile ve 3 haftadır bakımları yapılamıyor. İnsani yardım, bölgeye yeterince ulaştırılamıyor. Biz ise bu zulmün sadece yüzde 10'unun anlatabiliyoruz. Yeni doğan çocuklardan 140'ı yoğun bakıma alındı. Dram o kadar fazla ki, hastanede yatan hastalar, hastaneden çıkarılmak zorunda kalındı. Hastaneler, saldırılarda yaralananlar için açıldı. Gazze'de şu an 800'ü çocuk olmak üzere, 2 bin kişinin enkaz altında kaldığı söyleniyor. Bunların bazılarının hayatta olduğu, bazılarının öldüğü ifade ediliyor. Müdahaleye geç kalındığı için hayatta olanlar da hayatını bir bir kaybediyor. İmkansızlıklarla enkaz kurtarma çalışmaları yürütülüyor. İş makineleri yok. Yakıt da yok. Sivil savunma ekipleri ve sağlık çalışanlarının da can güvenliği yok. Arama yaparken, 50 sivil savunma ekibi ve sağlık çalışanı hayatını kaybetti. 30'dan fazla yaralanma var. Gazetecilerden ölenler var. 22'den fazla gazeteci hayatını kaybetti. Bu insanlar normal hukuk kurallarına göre güvence altında olmalı ancak İsrail bu kuralları yok sayıyor. İsrail, gerçekten kural, insanlık tanımıyor. 17 yıldır Gazze kuşatma altında.”

GAZZE'DE HİÇBİR YER GÜVENLİ DEĞİL!

“Benim ailem de Gazze'de” diyen Filistinli Gazeteci Muhammed Abu Taqiya, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Son saldırılarda evimizin bir kısmı bombalanmış durumda. 33 yaşındayım. Bu yaşıma kadar evimizin en az 4 kez bombalandığına şahit oldum. Ailem, Gazze'de farklı bölgelerde. Annem ve kardeşim bir akrabamızın yanında. Ablam, başka bir evde. En küçük kardeşim başka yerde oturuyor. Gazze'de güvenli bir yerden bahsetmek mümkün değil. İnsanlar, evlerinde bombalandı. Hastanede bombalananlar oldu. Ölenler, defnedildi ve mezarlarında bombalandı. 177 okul bombalandı, Gazze'de 35 cami bombalandı. 3 kiliseyi bombaladılar. Ailem, Gazze'de farklı yerlerde ama birbirlerine ulaşamıyorlar. Bonbardımanın ardı arkası kesilmiyor. Kimse sokağa çıkamaz halde Gazze'de. Çıkanlar da büyük tehlike altında. Normal insan için en güvenli yer evidir. Ancak Gazze'de şu an güvenli görülen evler de güvensiz. İnsanlar bombadan ölmezse bile enkaz altında kalarak hayatını kaybediyor. Yakınlarımdan 25 kişi hayatını kaybetti. Acılarını bile yaşayamadık.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.