180 mağazası olan dev firma elektrik faturasını ödeyemeyince iflas etti

180 mağazası olan dev firma elektrik faturasını ödeyemeyince iflas etti

Türkiye'nin ekonomik tablosu ve dünyanın ekonomik seyri kötüye gidiyor. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye ve dünyadaki çok sayıda firma iflasını duyurdu.

Türkiye'nin ekonomik durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Söz konusu kötü gidişat sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde görülüyor. Ekonomik kriz kaynaklı iflasların sayısı da buna bağlı olarak artıyor.

calisanlar.jpg

Öyle ki ekonomi haberlerine göz atınca her gün yeni bir iflas haberine rastlamak mümkün. Haberlere ise sadece büyük firmaların iflasları yansıyor. Orta ve küçük ölçekli iflaslar dikkate alınacak olursa her ay binlerce iflas eden şirket kayıtlara geçecektir.

isciler.jpg

İflas haberlerini Türk insanı merakla takip ediyor. Ekonomik seyrin kritik olduğu Türkiye'de iflas haberleri ekonominin geleceğini görebilmek maksadıyla yakından izleniyor. Durum böyle olduğu için bizler de vatandaşa Türkiye ve dünya genelinde yaşanan büyük iflasları duyuruyoruz.

fabrikalar.jpeg

İflasların nedenlerine haberlerimizde yer veriyoruz. Yakın tarihe göz atınca Türkiye'de faaliyet gösterip iflas eden bir firma dikkatimizi çekmedi. Ancak dünya genelinde yaşanan iflasların sayısı hayli fazla.

biriflas-daha.jpg

Son olarak dev bir firma daha iflas etti. Bahsi geçen firmanın ülke genelinde 180 şubesi vardı. Firmanın şubelerinde binlerce kişi istihdam ediliyordu. Bu firmanın iflas hikayesi ise çok enteresan.

alman-firma-iflas-etti.jpg

Son olarak firmanın iflasını tetikleyen hadise elektrik faturasının ödenmemiş olmasıymış. Elektrik faturasını ödeyemeyen 180 mağazası olan ayakkabı firması bir süre ışıksız hizmet vermeye çalışmış.

iflaslara-yenisi-almanyadan-geldi.jpeg

Işık olmadan mağazaları işletmek imkansız hale gelince şubeler tek tek kapanmaya başlamış. 180 mağazadan 150 tanesi kısa sürede kapısına kilit vurmuş. Geriye kalan 30 şubenin de kapısına kilit vurmasıyla ayakkabı devi iflas etmiş olacak.

turkiye-yeni-iflas.jpg

Almanya'nın dev ayakkabı firması Reno'nun bu hale gelip iflas etmesi dünya genelinde milyonlarca insanı üzdü. İflasdan dolayı binlerce insan işsiz kaldı. Alman firmanın işsiz kalan işçilerini mağdur etmemek için elinden gelenden fazlasını yapmaya hazır olduğu belirtildi.