18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü

KONYA (AA) - Konya'nın Ereğli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlara çorba,...

Konya'nın Ereğli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlara çorba, hoşaf ve ekmekten oluşan "Çanakkale menüsü" ikram edildi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Çanakkale Menüsü dağıtımı gerçekleştirdi.

İlçe Başkanı Zübeyir Dursun, "Geçmişte bu emeği verenleri hatırlamak, onların yaşadıkları ortamı hissettirebilmek adına bugün burada bir faaliyette bulunduk. O günün menüsü olan çorba ve şekersiz üzüm hoşafını vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. O gün yokluklar içerisinde var olma mücadelesi verilmiş; vatan için kanlarını dökerek bu ülkeyi bize bırakmışlar. Biz bu ülkenin bedelinin nasıl ödendiğini biliyoruz ve bu emanetin değerinin farkındayız. İnşallah gelecek nesillere de sapasağlam bir şekilde, daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke aktarmak istiyoruz." diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı ise "O dönem yiyecek yok, su yok, giyecek kıtlığı yaşanıyor. Zor şartlarda, üstün teknolojiye sahip düşman askerleri karşısında top yağmurunun altında verilen destansı bir mücadelenin hikayesidir Çanakkale. Bütün imkansızlıklara rağmen ruh var, inanç var ve iman var. Bu manevi duygularla kazanılan zafer, dünya tarihine altın harflerle yazılan destansı bir zaferdir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.