Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünya ihracatında kritik eşiği yakaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye dünya ihracatında kritik eşiği yakaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Türkiye dünya ihracatında yüzde 1 pay seviyesine ulaşarak kritik eşiği yakaladı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhracatçı sayımızı önce 150 bine ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aylık, 6 aylık ve 12 aylık bazda cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına bu yıl ulaştık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "12 aylık ihracatımız ilk defa 200 milyar dolar eşiğini aşarak 17 Eylül itibarıyla 211 milyar dolarla rekor kırdı." ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yönetiminde Türkiye İhracatçılar Meclisinin de yer alacağı fuar merkezini inşallah en kısa sürede ülkemize kazandıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuracağımız ihracatı geliştirme fonuyla sağladığımız diğer desteklere ilave olarak sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salı günü Amerika'da BM Genel Kurulu'nda ifade edeceğim gibi yeni küresel sistemde hak ettiğimiz yeri almak için üzerimize ne düşüyorsa yapmakta kararlıyız." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum