17. günde 16 işçiye hala ulaşılamadı

17. günde 16 işçiye hala ulaşılamadı

Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki kömür ocağında su baskını sonucu içeride mahsur kalan 16 işçiye ulaşmak için çalışmalar devam ediyor.

Kömür ocağında su baskını sonucunda meydana gelen kazada 18 işçi madende mahsur kalmış, çalışmaların 10. gününde 146 metre derinlikte Kerim Haznedar (32) ve İsa Gözbaşı’nın (23) cansız bedenleri bulunmuştu. Kazanın meydana geldiği 28 Ekim’den itibaren geçen 17. günde çalışmalar devam ediyor. AFAD yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, kazanın meydana geldiği madende suyun tahliye edildiği, ancak bin 939 metrelik mesafenin yüzde 72’sinin tarandığı, en kötü ihtimalle katedilecek en fazla 533 metre kaldığı belirtildi. Çalışmaları olumsuz şekilde etkileyen en büyük unsurun ise yoğun şekilde bulunan balçık olduğu bildirildi.

AFAD ve arama kurtarma ekipleri 8’er saat süreyle 3 vardiya halinde çalışmaya devam ederken, içeride mahsur kalan işçilerin yakınları da sabah erken saatlerde maden ocağına gelerek kurtarma ekiplerinden gelecek haberi bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.