150 yıllık birikimi satıyor

150 yıllık birikimi satıyor

Bir gün lazım olur' diyerek biriktirdiği, aralarında 150 yıllık eşyalarında bulunduğu eski eşyaları satılığa çıkaran Şaban İzmirli, bu eşyaları satarak hem kazanç sağladığını hem de hoşça vakit geçirdiğini kaydetti

Aksinne Mahallesi'nde oturan 75 yaşındaki Şaban İzmirli evinin bahçesinde bulunan garajında 150 yıl önce kullanılan ev ve iş aletlerini satıyor. 40 yıldır aynı yerde oturan İzmirli, bütün bu aletleri bir gün ihtiyaç olur diye biriktirmiş.

'ELİMDE 150 YILLIK BİRİKİM VAR'

Eski bıçak, çekiç, çakmak, kürek, kazma, ve benzeri çok sayıda hırdavat ve toprak kazma malzemesi satan Şaban İzmirli, satışını yaptığı bazı aletlerin 150 yıl önce babası tarafından kullanıldığını ifade etti. Yıllar önce 'lazım olur' diye bu malzemeleri sakladıklarını kaydeden İzmirli, artık bu aletleri satmaya karar verdiğini söyledi. Sanat Okulu'ndan mezun olduğunu, araçların motor bölümünden de iyi anladığını belirten İzmirli, elektrikli eşyalardan da anladığını, dolayısıyla eski ve bozulmuş eşyalarla uğraşmayı sevdiğini kaydetti. Eşyaları tamir ettiğini, yakınında olanların bozulan aletlerini de tamir ettiğini vurgulayan İzmirli, bu aletleri satmaya yakın zamanda başladığını belirtti. Üç aylık maaşının olduğunu ifade eden İzmirli, “Kahve kültürüm olmadığı için ve başka gideceğim ve vakit geçireceğim yer bulunmadığı için bu aletlerle uğraşıyorum. Az buçuk kazancım da oluyor. Milli Eğitim'den emekli oldum. Emekli maaşı alıyorum. Burada sattıklarım da hem bana kazanç sağlıyor hem de bu iş hoşça vakit geçirmemi sağlıyor” diye konuştu.

'ZARAR TEKLİF EDİYORLAR'

İzmirli, civarda bulunanların kendisinden bir şeyler almak istediğinde pazarlık yaptığını, kendisine zarar teklif ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Elimde çok sayıda  ve çok kullanımlı alet bulunduğu için mahallede oturanlar ve bazende yakındaki hastanede doktorluk yapanlar bana zarar teklif ediyorlar. Bir aleti 5 liraya almışsam, 3 liradan istiyorlar. Emanet aldıkları ürünü ise getirmiyorlar. Kimisi fakirim diye beni aldatıyor, kimisi zengin elini cebine atmak istemiyor. Benim 3 çocuğum var ve hepsi memur. Dolayısıyla çocuğum bile olsa kimseye elimi açamam. Kendi ayaklarım üzerinde durmak için mücadele ediyorum” ifadelerini kullandı.

İzmirli son olarak, okumayı çok sevdiğini, kendisinin okuma hastalığının bulunduğunu ve zaman buldukça gözleri yorulana kadar kitap, gazete ve takvimiokuduğunu sözlerine ekledi.

KERİM ATICI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.