15 Temmuz plaketlerini iade ettiler

15 Temmuz plaketlerini iade ettiler

15 Temmuz gecesi gösterdikleri gayretten dolayı plaket verilen otobüs şoförleri işsiz bırakıldı.

15 Temmuz gecesi gösterdikleri gayretten dolayı plaket verilen otobüs şoförleri işsiz bırakıldı. Taşeron bir firmada çalışan ve işsiz bırakılan otobüs şoförleri, hakkını aramak için belediye binasına yürüdü.  Emniyet güçleri ile mağdur işçiler arasında kısa süreliğine bir tartışma yaşandı.

_dsc6058.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi önünde hareketli dakikalar yaşandı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetleri için taşeron firmadan aldığı otobüs şoförleri, yasal haklarını aradıkları için işten çıkarıldı. İşçilerin büyük çoğunluğu aylardır evine ekmek götüremediklerini ve belediye binası önünde basın açıklaması yapmak istediklerini belirtti. Emniyet ekipleri, kalabalık grubun basın açıklaması için Valilikten izin almadıklarını ve basın açıklaması yapamayacaklarını dile getirdi. Basın açıklaması yapmak için polislere direnen grup, “Atılan işçiler, geri alınsın” sloganları atmaya başladı.  Sayısı 100'ü bulan polisler, belediye binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

_dsc6091.jpg

EMNİYET AÇIKLAMAYA İZİN VERMEDİ

Emniyet amiri, gruba açıklama yapmaları için Valiliğe bir başvuru yapmadıklarını ifade etti. Belediye sınırları içerisinde böyle bir faaliyetin yapılmayacağını ve bunun anayasal olmadığını aktardı.  Hakkını aramak isteyen grubun üyeleri ise polislerin açıklamayı keyfi bir şekilde engellemek istediklerini ve kanunsuzluk yaptıklarını iddia etti.  Emniyet güçleri, kalabalığın açıklama yapmasına müsaade etmedi.

15 TEMMUZ PLAKETLERİNİ BELEDİYEYE BIRAKTILAR

Hain darbe girişimi sırasında otobüslerle askeriyenin önüne gittiklerini hatırlatan işten çıkarılan işçiler, belediyenin kendilerine yanlış yaptığını ifade etti. Emniyet ekiplerinin açıklama için kendilerine izin vermelerini isteyen mağdur işçiler, “15 Temmuz'da otobüslerimizin başında tanklar önünde sabahlara kadar devletimiz için nöbet tuttuk. Süreç sonrası Büyükşehir Belediyemiz bir plaket ile hepimizi bu davranışlarımızdan dolayı ödüllendirdi. Haklarımızı aradık diye ekmeğimizle oynamanız mı gerekirdi? Biz, bu plaketleri de istemiyoruz” dedi. Tepkisini dile getirmek için çabalayan işçiler, polislere “İzin verin, bize verilen başarı plaketini belediyenin içine bırakalım” şeklinde konuştu. İşçiler daha sonra 15 Temmuz plaketini polisler eşliğinde belediye binası içerisine bıraktı. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

EMRE ÖZGÜL/ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum