14 Yıl Önce İntihar Süsü Vererek Üvey Annesini Öldüren Evlat Tutuklandı

14 Yıl Önce İntihar Süsü Vererek Üvey Annesini Öldüren Evlat Tutuklandı
Bursa'nın Mudanya ilçesinde evinin çatı katında kendini tavana iple asarak intihar ettiği zannedilen Emine Ünal'ın (51) evlatlığı İshak Ünal (33) tarafından iple boğularak öldürüldükten sonra olaya intihar süsü verildiği iddiası dava konusu oldu.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde evinin çatı katında kendini tavana iple asarak intihar ettiği zannedilen Emine Ünal'ın (51) evlatlığı İshak Ünal (33) tarafından iple boğularak öldürüldükten sonra olaya intihar süsü verildiği iddiası dava konusu oldu. Olaydan 14 yıl sonra tutuklanan ve hakim karşısına çıkan İshak Ünal, suçlamaları reddetti.

Halitpaşa Mahallesi Değirmendere Caddesi'nde 1999 yılı şubat ayında meydana gelen olayda, İshak Ünal, üvey annesi Emine Ünal'dan uzun süredir haber alamadığını belirterek teyzesinin oğlu ile birlikte Emine Ünal'ın evine gitti. Evde Emine Ünal'ın imzasıyla yazılı intihar notunu gören İshak Ünal ve teyzesinin oğlu ile birlikte çatı katına çıkınca Emine Ünal'ın cesediyle karşılaştı.

Olayla ilgili soruşturma açan Cumhuriyet Savcılığı, Emine Ünal'ın intihar ettiği gerekçesiyle olayda takipsizlik kararı verdi.

14 yıl sonra polise müracaat eden İshak Ünal'ın arkadaşı olan İ.C.A., Emine Ünal'ın, İshak Ünal tarafından öldürüldükten sonra olaya intihar süsü verildiğini ileri sürdü. İddia üzerine İshak Ünal ile cesedin taşınmasına yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı S.Ş. gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen 2 şüpheliden İshak Ünal tutuklanırken, 'Cinayete yardım ve yataklık' etmekle suçlanan S.Ş. serbest bırakıldı.

Yeniden açılan soruşturma dosyası üzerine İshak Ünal hakkında, 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasına Emine Ünal'ın kardeşleri Fatma Karaman ve Şadiye Eryılmaz ile her iki tarafın avukatları katıldı. İlk duruşmada savunma yapan tutuklu sanık İshak Ünal, cinayet iddialarını reddetti. Emine Ünal'ın yakınlarının da ifadelerini alan mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.