10'ar liralık vurgunla dünya turu

10'ar liralık vurgunla dünya turu

Çalışanların maaşlarını her ay 10 lira eksik gösterip 5 yılda 693 bin lirayı zimmetine geçiren kadın mutemedi lüks hayat tutkusu ele verdi

Karaman'daki İl Özel İdaresi'nde mutemet olan 33 yaşındaki Yasemin Çınar, iddiaya göre 5 yıl boyunca yaklaşık bin personelin bordrolarında oynama yaparak 693 bin lirayı zimmetine geçirdi. Mutemet kadının lüks yaşantısı incelenince vurgun ortaya çıktı.

HER AY 10'AR LİRA...
Evli ve bir çocuk annesi Çınar, 2008'den itibaren 5 yıl boyunca mevsimlik işçiler ile dairede çalışan yaklaşık bin personelin maaşlarından ayda 10 lira kesinti yaptı ve kendi banka hesabına aktardı. Çınar, yakalanmamak için de bordrolardaki rakamları değiştirdi. Haziran 2013'te eşi ve kızıyla Fransa'da Paris ve Lyon'a giden mutemet, Alp Dağları manzaralı çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaştı. İşçi olan eşiyle bir cip 4 de lüks araç alan ve sık sık tatile çıkan mutemet kadının lüks yaşantısını fark eden İl Özel İdaresi yetkilileri araştırma başlattı. Son bir yıldaki 137 bin liralık vurgunu fark eden yetkililer, Yasemin Çınar hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis gözaltına alınca suçunu itiraf eden Yasemin Çınar 4 lüks aracını satarak paranın bir bölümünü geri ödedi. Cumhuriyet Savcılığı, geçmiş yıllara dönük yaptığı incelemede Çınar'ın 4 yıl içinde 556 bin lirayı daha zimmetine geçirdiğini ortaya çıkardı. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan ve "Aldığım para 137 bin lira, diğer 556 bin liradan haberim yok" diyen Çınar, "zimmet" suçundan 8 yıl 4 ay, "resmi belgeyi sahte olarak düzenlemek" suçundan ise 3 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme ayrıca kadının tutuklanmasına karar verdi.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.