100 bin kişiyi istihdam eden dev firma iflas etti

100 bin kişiyi istihdam eden dev firma iflas etti

Türkiye ve dünya genelindeki ekonomik zorluklar nedeniyle çok sayıda iflas eden firma var. Bu iflaslara 100 bin istihdam ile sektörün lideri olan firma da katıldı.

Küresel ekonomik kriz neticesinde çok salıda firmanın iflası gündeme bomba gibi düşüyor. İflas etmesi imkansız gibi gözüken firmaların bile iflas etmesini insanlar hayretle izlerken iflaslar da hız kesmeden devam ediyor.

iflaslarin-kaynagi.jpg

Yüzlerce şubesi olan ve binlerce çalışanı olan çok sayıda firma kısa süre önce iflas etti. Küresel ekonomik krizin etkilediği Türkiye'de de zaman zaman iflaslar görülebiliyor. Bu iflas sayıları ise Türkiye'de dünyadan daha az.

iflastan-kacmanin-yollari.jpg

Türkiye ekonomisinin krizlere daha dirençli oluşu böylece kanıtlanmış oldu. Avrupa kıtası ve Amerika kıtasında ise durum tam tersi. Çok güçlü olarak bilinen Avrupa kıtasında ekonomi iyiye gitmiyor. Koronavirüs pandemisiyle birlikte iflaslar öyle bir hız kazandı ki kimse bu iflasları durduramıyor.

iflas-durumlar-kotu.jpg

Dünyaca ünlü olan firmaların bile iflası ekonomi dünyasını tedirgin ediyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu süreçte Türkiye'de çok büyük çaplı iflaslar görülmedi. Küçük ve orta ölçekli iflaslar yaşanıyor. Avrupa kıtasında ise en kırılgan ekonomi şuan Almanya'da.

yine-bir-iflas-daha.webp

Değişen ekonomik dengelerden dolayı dev firmalar bir bir iflaslarını duyuruyor. Son olarak çapıyla dünyanın dikkatini çeken dev tekstil firması da iflas etti. Bahsi geçen bu firmanın tam 9 bin mağazası var.

iflas-magaza-sayisi.jpg

Ekonomik zorluklardan dolayı iflas eden bu firmanın tüm mağazalarını 6 ay içinde kapatacağı öğrenildi. Öte yandan bu mağazalarda çalışan yaklaşık 100 bin kişi ise işsiz kalacak.

giyim-devi-iflas.jpg

İşsizliğin kontrolü maksadıyla firmanın iflasının kademeli olarak planlanacağı belirtiliyor. Aynı anda tüm mağazalar kapansa bu ciddi bir işsiz insan kitlesinin oluşması anlamına geliyor.

adsiz-005.jpg

İflas eden firma ise Almanya'nın dev giyim firması Peek & Cloppenburg. Uluslararası faaliyet gösteren giyim firmasının kuruluş yılı 1900 olarak biliniyor. Firmanın iflastan kurtarılması için herhangi bir girişimde bulunulacak mı merak ediliyor.

dv-firma-iflas-100-bin-istihdam.jpg