1 litre mazot  28 lira oldu!

1 litre mazot 28 lira oldu!

Son 10 gün içinde benzin ve mazota 3. kez zam geldi. Konya'da motorinin litre fiyatı 28 lirayı aştı, benzinin litre fiyatı da 27 liraya dayandı. Gece yarısı gelen son zamdan önce ise petrol istasyonlarında yine kuyruklar oluştu

Benzine ve mazota son 10 gün içinde 3 kez zam geldi. Zamlar, pompaya yansıdı. Sürücüler ise gelen zamlara tepki gösterdi.  Art arda gelen zamlar ardından petrol istasyonlarında yine aynı görüntüler yaşandı. Ucuza benzin, mazot almak isteyen sürücüler, gece yarısı yine uzun araç kuyrukları oluşturdu. Konya'da çoğu petrol istasyonunda araç yoğunluğu yaşandı.

MAZOT 28.11 LİRA BENZİN 26.63 TL!

Benzin ve mazota gelen zamların ardından vatandaş arabaya binmeyi azalttı. Çoğu vatandaş, ulaşımda toplu taşımayı tercih etmeye başladı. Sürücülerin eskisi gibi arabaya binememesi de trafiği rahatlattı. Konya'da mazotun litre fiyatı 28.11 TL'yi gördü. Benzinin litre fiyatı ise 26.63 TL. 2021 yılının Haziran ayında benzinin ve mazotun litre fiyatı 7- 7 buçuk lira civarındaydı. Benzin ve mazot fiyatı, 1 yıl içinde yaklaşık 4'e katladı.

50 LİRALIK BENZİNLE ARTIK IŞIK SÖNMÜYOR!

Daha önce çeşitli tartışmalarla gündeme gelen “Ben, hep 50 liralık alıyorum” sözü de maziye karıştı. 50 liraya 2 litre dahi benzin ve mazot alınamıyor. 50 liralık benzinle artık benzin ışığı sönmüyor. Arabasının deposunu fulleyebilen de kalmıyor.

ALABOYUN KASIM AYINDA 27 LİRA OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

AK Parti'de 3 dönem milletvekilliği yapan, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski bakanı Mehmet Alaboyun, 2021 yılının Kasım ayında eski adıyla Kanal 42, bugünkü adıyla Tv42'de yayınlanan Sümen Altı programında önemli açıklamalara imza atmıştı. O programda AK Parti'nin öncelikli hedefinin kuru kontrol altında tutmak olduğunu dile getiren Alaboyun, Başkanlık sisteminin de istenildiği gibi olmadığına dikkat çekmişti. Alaboyun, bir de akaryakıt fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu. Alaboyun, “Akaryakıt fiyatları artacak. 21-27 liralar konuşuluyor. Bu gerçeği görmek gerekir” demişti. Önümüzdeki günlerde benzin ve mazot fiyatlarında yeni artışların olacağı da öğrenildi.

“BUGÜN YARINDAN DAHA UCUZ”

Mustafa Karagül isimli bir vatandaş artan akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi. İşi gereği uzun sürekli uzun yolculuk yaptığını aktaran Karagül, “Dün Konya'dan Karadeniz bölgesine iş seyahati için yola çıktım, aracın deposunu doldurdum. Doğrudan Samsun’a geldim. Toplam 660 kilometre. Depoyu tekrar doldurdum bin 120 TL. Samsun’dan Konya’ya bin 120 TL. Ortalama 100-110 km arası hız ile. Bugün, yarından daha ucuz. Bu gidiş nereye” dedi.

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum