Zaman tüketiliyor

Zaman tüketiliyor

Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyum'nun Türkiye'de bir ilk olacağını söyleyen Rektör Muzaffer Şeker, "Zaman tüketiliyor ve anlamsızlaştırılıyor. Bu can sıkıcı bir noktaya ulaştı. Zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor" dedi

Uluslararası İslam Medeniyetinde Zaman Sempozyumu, Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından 8-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sempozyum hakkında Anemon Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve sempozyum düzenleme kurulunda görev alan akademisyenler katıldı. Toplantıda konuşan ve sempozyumun önemine vurgu yapan Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, zamanla ilgili tarihte güzel çalışmaların yapıldığını belirterek, sempozyum kitabını sabırsızlıkla beklediğini kaydetti. 

ZAMANLA İLGİLİ KAYGILAR ARTTI

Rektör Muzaffer Şeker, sempozyumun Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi. Zaman kavramının önemli olduğunu belirten Şeker, maalesef İslam Medeniyeti'nin zamana yaptığı vurgunun tam olarak anlaşılmadığını ifade etti. Zamanla ilgili kaygıların arttığını belirten Şeker, "Son dönemlerde zamana yönelik farklı algılar oluştu. Zaman tüketiliyor ve anlamsızlaştırılıyor. Bu can sıkıcı bir noktaya ulaştı. Zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Sempozyum bu noktada önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, İslam Medeniyeti'nin zaman konusunda hassas olduğunu, zamanın adeta bir akan nehir olduğunu, mekanın ise zamana şahitlik ettiğini belirtti. Altay, "Çatalhöyük, Alaaddin Cami ve Sille tarihe tanıklık ediyor. Konya'ya kazandırdığımız Zaman Müzesi, bu noktada büyük önem arz ediyor. Zamanı mercek altına aldık. Zamanı sempozyumla gündeme getireceğiz" sözlerini kullandı. 

13 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK

Sempozyum Düzenleme Kurulu adına konuşan Prof. Dr. Bilal Kuşpınar ise, "Zaman kavramı ve algısı üzerine bilimsel ve akademik çalışmalar uzun bir zamandan beri yapılmaktadır. Genel olarak insan hayatının her yönüyle ilişkili olsa bile, zaman konusu özellikle, din, felsefe ve müspet bilimlerde yoğun bir şekilde araştırılıp tartışılmaktadır. Tarihten günümüze her insan için ve her toplum için zaman önemlidir. Geçmiş, şimdi ve gelecek, tamamen insanın zaman içinde konumuyla ilgilidir. Ayrıca, zamanın mahiyetine, tanımına, algısına ve olgusuna dair her kültür ve medeniyet kendine özgü yorumlar getirmişlerdir. İslam kültür ve medeniyeti bu konu hakkında zengin bir literatüre sahiptir. Tarihin hemen hemen her döneminde, İslam düşünürleri ve bilim adamları bu konuyu ele alıp, incelemişler ve tartışmışlardır. Ancak yapılan çalışmaların çoğu henüz gün ışığına çıkmamakla birlikte, onların günümüze olan ilgisi ve önemi de pek ortaya konulamamıştır. Yapmayı planladığımız sempozyumla bu önemli konu, farklı alanlarda ele alınıp incelenecek ve İslam kültür ve medeniyetinin insanlığa katkısı ortaya konacaktır. Sempozyuma 13 farklı ülkeden 21 bir akademisyen katılacak. Yurt içinden de 70 akademisyen katılıp destek verecek. İki ayrı salonda 24 otorum yapılacak. Sempozyum kitap haline getirilecek. Minyatür yarışması yapıldı. Yarışmanın sergisi ve ödül töreni de olacak" açıklamasında bulundu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.