Zalimler hesap verecek

Zalimler hesap verecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Gazzeliler, İsrail zulmüne boyun eğmeyecektir. Mutlaka zulüm edenlerden hesap sorulacaktır. İsrail hedefine ulaşamayacak. Hak ve adalet için ayağa kalkmış güçten daha büyük bir güç yoktur” dedi

Ankara'da 9. Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması yapıldı. Programa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra çok sayıda bürokrat ve işadamı katıldı. Bu yıl 9. su düzenlenen Geleneksel Konyalılar İftar Buluşması Ankara'da yapıldı. İftar programı çok sayıda Konyalı işadamı ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirildi. Konya'dan 350 kişinin katıldığı iftar buluşması için özel bir hızlı tren seferi düzenlendi. Programa yaklaşık 700 kişi katıldı. MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Ticaret Odası’nın ortaklaşa düzenlediği programa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan onur konuğu olarak katıldı. Konya'dan ise Vali Muammer Erol, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Oda Başkanları ve Basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İftar yemeği sonrasında Kur'an tilaveti yapıldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iftar yemeği sonrası yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dört yıl içinde komşu ülkelere ve Müslüman ülkelere hükümet olarak yaptıkları yardımları hatırlatan Davutoğlu, “Şu an bile Gazze konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

4-1.20140722102623.jpg

GAZZELİLER ZULME BOYUN EĞMEYECEK

“Gazze’yle bağımız dün başlamadı” diyen Davutoğlu şöyle konuştu: "Biz Gazzelileri Dünya Savaşı’nda tanıdık. Gazzeliler öyle bir halktır ki, üzerlerine bombalar yağsa bile kilometrelerce ötedeki kardeşini düşünerek hareket eder. Gazzeliler bu zulme boyun eğmeyeceklerdir. Mutlaka zulüm edenlerden hesap sorulacaktır. Ortadoğu’nun halkları bir gün omuz omuza verecekler ve zalimlerden hesap soracaklardır. İsrail hedefine ulaşamayacak. Hak ve adalet için ayağa kalkmış güçten daha büyük bir güç yoktur. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında da konuşan Davutoğlu şunları kaydetti: Başbakanımızın adaylığı bu kervanda kesinti olmayacağı anlamına geliyor. Bu devleti Ankara’da oturanlar yönetecek. Ne Pensilvanya’da, ne Washington’da, ne de Brüksel’de oturanlar yönetemeyecek. Tarih şu şartlarda akarken izlenecek 3 yolun olduğu dile getiren Davutoğlu” Birinci yol, Türkiye’nin hiçbir komşusuyla ilgilenmemesi gerektiğini düşünenlerin yolu. İkincisi, tutumları bu kadar belli etmeyelim diyenlerin yolu. Yani, Soğuk Savaş mantığı. Büyük devletler bir şeyler söyleyecek sonra biz de bir şeyler söyleriz diye düşünenlerin yolu. Üçüncü yol, AK Parti’nin yolu. Bu yol sığ bir yol değil. Biz bu coğrafyada yaşıyorsak ayağımızı bu topraklara sağlam basarız diyenlerin yolu. Yolumuz açık, alnımız ak olsun kardeşlerim” diye konuştu.

4-6.20140722102634.jpg

MÜSLÜMANLAR KAN AĞLIYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise yaptığı konuşmada Ramazan ayında içlerinin kan ağladığını ifade ederek, “Suriye'de yaşananlar, bir diktatörün zulmü, Irak'ta kardeş kardeşi öldürüyor. Filistin'de kardeşlerimiz hunharca öldürülüyor. Buradan İsrail'i kınıyor, lanetliyoruz. İsrail ne BM'yi ne diğer uluslararası kuruluşları dinlemeyen şımarık bir devlettir. Hukuksuz bir şekilde Filistinlilere bomba yağdırmaktadır. Gezi parkı tartışmalarında gece gündüz canlı yayın yapanlar bugün bu katliama duyarsız kalıyorlar” diye konuştu. Elvan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz Ak Parti hükümeti olarak zulmün karşısında durduk. Vesayete karşı mücadele ettik. Mazlumun yanında durduk. Bazı çevreler hala Türkiye'nin vesayet rejiminde olduğunu zannediyorlar. Ama yanılıyorlar. 10 yıllık asil duruşumuzun sonucunda Başbakanımız Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak.” MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek de yaptığı konuşmada 9.'sunu düzenlenen buluşmanın şehrin birlikteliğinin bir göstergesi olduğunun altını çizerek, “Biz şehir olarak birlikteliğe alışığız. 2023 hedefine Konya'dan 15 milyar liralık ek bir katkı sağlayacağız” dedi. Geçmiş dönemde ülkemizin büyük badireler atlattığını belirten Şimşek şöyle devam etti: “Darbeler, planlar, ve kumpasları başarıyla atlattık. Ülkemizin büyük bir güç olmasının istemeyenler. Çalışmalara engel olmaya çalışıyor. Artık eski Türkiye yok. İlerlemek için daha çok çalışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Müreffeh bir toplum ancak çalışılarak oluşabilir. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Seçimin kalıcı istikrarı perçinlemesi tek dileğimizdir.”

4-7.20140722102644.jpg

SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Programı düzenleyen kuruluşlar adına konuşan Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, konuşmasına Gazze'de yaşayanları kınayarak başladı. Ramazan ayında böyle alçakça bir saldırının insanlığa sığmadığını söyleyen Kaleli, "Bütün bu güzellikleri yaşamamıza engel olan acılar da maalesef yüreklerimizde çok derin yaralar açtı. Irak, Gazze, Suriye, Doğu Türkistan, Kırım başta olmak üzere dökülen Müslüman kanı, katledilen minicik yavruların acıları tüm benliğimizi sarmış durumda. Bu iftar saati hürmetine Allah'tan mazlumların kurtuluşunu, zalimlerin ıslahını, değilse kahrını bize göstermesini niyaz ediyoruz. Dileğimiz tüm insanlığın, özellikle İslam aleminin, içinde bulunduğu gaflet halinden uyanmasıdır. Bizler, derin tarihi ve kültürel kökleri olan, edep, barış, hoşgörü ve tevazu üzerine inşa edilmiş bir medeniyetin evlatlarıyız. Bunun için, attığımız her adım, aldığımız her nefes bizlere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluk ekonomik ve siyasal olarak bölgesinde güçlü, sözü dinlenen, mazlumun yanında olan bir Türkiye sorumluluğudur. Daha fazla üreten, daha fazla ihracat yapan bir Türkiye sorumluluğudur. Böylesine bir sorumluluğu yerine getirmek, sadece büyük Türkiye için değil aynı zamanda İslam coğrafyasının huzur ve refahı için de önemlidir. Bizler bugün İslam coğrafyasının gözlerindeki Türkiye sevgisini de görüyoruz, yüreklerindeki acıyı da. Bizler, hür teşebbüsün temsilcileri olarak, uluslararası alanda verilen o müthiş mücadelenin şahidiyiz" ifadelerini kullandı. Programın sonunda düzenleyici kuruluşlar tarafından Ahmet Davutoğlu'na el yapımı kilim hediye edildi. Protokol üyeleri sahneye gelerek toplu fotoğraf çektirdiler.

HÂLİD ŞEN / BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

4-8.20140722102658.jpg

12.20140722102708.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.