Zade Vital'e yoğun ilgi

Zade Vital'e yoğun ilgi

Türkiye’nin ilk besin destekleri markası Zade Vital tarafından, hayata ve sağlığa dair önemli konu başlıkları ile hayata geçirilen Vitalog Toplantıları 18 Nisan tarihinde Kayseri’de gerçekleşti

Kayseri Eczacı Odası ile işbirliği içinde gerçekleşen ve Kayserili eczacıları  ve diyetisyenleri bir araya getiren toplantıda “Sağlıklı Yaşam İçin Doğal Besin Desteklerinin Yeri ve Önemi” konusunda güncel ve bilimsel bilgiler aktarıldı. Türkiye’nin ilk besin destekleri markası olarak, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR ile işbirliği içinde, bugün 8 yıla ulaşan ürün AR&GE çalışması sonucu geliştirilen Zade Vital® birbirinden farklı konularla, eczacılarımız ile buluşmaya devam ediyor. Toplumun en yakınındaki sağlık danışma noktası eczacılarımızı, alanında uzman konuşmacılarla bir araya getirerek önemli bir paylaşım noktası oluşturan Vitalog Toplantıları, Kayserili eczacılarımızdan yoğun ilgi gördü. Toplantı, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR Müdürü Prof. Dr. Ercüment Karasulu’nun “Tarladan Ruhsata İlaç” konulu açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Karasulu, doktor ve eczacılarımızın içeriklerinden emin olarak, güvenle önerebileceği besin desteklerinin hammaddesi olarak kullanılan bitkilerin, bilimsel bir altyapı ile uzmanların denetiminde üretilmesi gerektiğini belirtti.

TEMEL ENERJİ KAYNAKLARI ARASINDA YER ALMAKTADIR”

Zade Vital® Medikal Direktörü Dr. Emre Öztoprak’ın sunumu ile devam eden toplantıda,                 Dr. Öztoprak, daha sağlıklı olmak için esansiyel yağ asitlerinin önemi, genel özellikleri ve kullanımları hakkında kapsamlı bilgiler verdi. İnsan vücudunun sentezleyemediği ve mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitlerinin, esansiyel (elzem) yağ asitleri olarak tanımlandığını belirten Dr. Öztoprak, bu yağ asitlerinin hücrelerimiz için temel enerji kaynaklarından olduğunu aktardı. Dr. Öztoprak, esansiyel yağ asitlerinden özellikle Omega 3 yağ asitlerinin çok sayıda metabolik faaliyetin sağlıklı devam etmesi için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.  Özellikle sağlıklı cilt, sağlıklı kalp ve dolaşım sistemi, zihin sağlığı, güçlü bağışıklık ve antioksidan savunma için esansiyel yağ asitlerinin yeterli ve dengeli şekilde alınmasının önemine değinen Dr. Öztoprak, katılımcılara son yıllarda kullanımı ve önemi artan bitkisel Omega 3 kaynakları hakkında da bilgiler sundu.  Bitkisel kaynaklı Omega 3 yağ asidi olan Alfa Linolenik Asit (ALA)'nın en çok keten tohumu, incir, ceviz ve bunların yağlarında bulunduğunu aktaran Dr. Öztoprak, gözlemsel çalışmaların bir meta analizinde artmış ALA tüketiminin, koroner kalp hastalığı riskini azalttığının gösterildiğini ifade etti. Zade Vital® serisinde yer alan Soğuk Pres Keten Tohumu yağı, Soğuk Pres İncir Çekirdeği Yağı, Soğuk Pres Ceviz yağı gibi bitkisel Omega 3 (ALA) kaynaklarının, Türkiye'de ilk kez GMP (İyi Üretim Uygulamaları) normlarında yumuşak kapsül formunda da olacak şekilde üretildiğini anlatan Dr. Emre Öztoprak, Zade Vital® ürünlerinin sadece eczanelerde, eczacı danışmanlığında sunulduğunu önemle vurguladı. Zade Vital® Genel Müdürü Beril Koparal Ayanoğlu (MSc) ise “Sağlık Çalışanı İmaj Yönetimi” başlıklı konuşmasında sağlık iletişimi üzerinde deneyimlerinden yola çıkarak, hasta-sağlık çalışanı arasındaki iletişimde önem verilmesi gereken noktalara değindi. Beril Koparal Ayanoğlu, konuşmasında hasta-sağlık çalışanı iletişiminin güven temelli olması gerekliliğini vurguladı. İmajın, kişilerin algısı üzerinde bıraktığı olumlu ve olumsuz etkilerden  bahseden Ayanoğlu, sektörden de örnekler ile katılımcılara sağlık iletişiminde imajın önemini vurguladı.  Diyetisyen Hatice Beşiktaş Mıhoğlu, ise gerçekleştirilen toplantıda bitkisel besin destekleri ile ilgili klinikteki hasta deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.