Yivli setli av tüfeği üretimine izin çıktı

Yivli setli av tüfeği üretimine izin çıktı

Beyşehir Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi yivli setli av tüfeği üretim izin belgesini aldı. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Babaoğlu, Beyşehirli silah üreticilerinin dünya yivli av silahı pazarının en az yüzde 10'unun yakalayacağını söyledi

Beyşehir Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifİ, önemli bir ihracat kalemi olacak yivli setli av silahı Üretim İzin Belgesini aldı.  Yivli setli av silahı üretiminin izin belgesinin alınması bölgede istihdama büyük katkı sağlayacağı gibi av tüfeği ihracatını da önemli oranda artıracak. Beyşehirli silah üreticileri uzun süredir yivli setli av tüfeği üretim izin belgesinin çıkmasını bekliyordu.

dtugtxnwkaa8yz6.jpg

AK Parti Konya Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Beyşehir'in silah sanayinde Türkiye'de ve dünyada söz sahibi bir bölge olacağını belirterek, şunları söyledi: "Beyşehir Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifimiz, önemli bir ihracat kalemi olacak yivli setli av silahı Üretim İzin Belgesini aldı. Kırsalda endüstriyel kalkınmanın en iyi örneklerinden birini sergileyen, dünya av silahı pazarının yüzde 20’sini elinde tutan Huğlulu ve Üzümlülü hemşehrilerimizi tebrik ediyorum. Beyşehirli diğer silah üreticisi hemşehrilerimizin de izinlerini kısa sürede alarak 14 Milyar Dolar’lık dünya yivli av silahı pazarının en az yüzde 10’unu kısa sürede yakalayacaklarına inanıyorum. Biz kendilerine her türlü desteği veriyoruz. Yerli üretime ve üreticilerimize sürekli desteklerinden dolayı; Savunma Sanayi Müsteşarlığımıza, Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

mehmet-babaoglu.jpg

BEYŞEHİR'İN İHRACATI ARTACAK

Babaoğlu ise Huğlu ve Üzümlü'nün hem Türkiye geneline, hem dünyaya daha iyi açılması, daha çok tanınması, daha çok ihracat yapması, savunma sanayine daha fazla katkısı yaparak daha fazla gelire kavuşması açısından uzunca bir süredir siyasiler olarak çalıştıklarını, ilgili bakanlıkların da bu yönde çalışmalar yaptığını hatırlattı. Babaoğlu, bir farkındalık oluşturma, bu bölgedeki mevcut bu potansiyel ve kapasitenin Ankara'ya, bakanlıklara duyurulması adına yerelle de hep birlikte el ele vererek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

dtugr6wwaaao5jg.jpg

BÖLGEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR GELİŞME

Huğlu'da av tüfeği üretimi yapan Akus Silah Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Usta da, ihracat ve üretim izninin verilmesi bölge için önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Usta, "Huğlulu av tüfeği üreticileri olarak 1 yıldır bu haberi bekliyorduk. Yivli silahlara üretim ve ihracat izni verilmesi bölgemiz için büyük bir başarı oldu. Bu izinlerin verilmesi bölgemizdeki silah sanayinin daha da gelişmesini, istihdamı ve ihracatı artıracaktır. Huğlu olarak olarak yivli av tüfeğini üretecek altyapımız bunu hazır. Şu andan itibaren firmalarla ortak çalışmalar yapacağız. İhracattaki yasal izinler açıldı. MKE ile yivli av tüfeği üzerine Ar-Ge projeleri yapılacak. Çok müthiş bir pazar olacak. Bu işin daha başlangıç kısmı. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

OVİS MARKASIYLA PİYASAYA ÇIKACAK

Proje Sorumlusu Makine Mühendisi E.Hakan Akkaş, "100 yılı aşkındır geçmiş olan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi yivsiz av tufeğinden sonra yivli av tüfeğinde de dünyadaki yerini almaya hazırlanıyor. Dünyada yivsiz av tufegine göre 4 kat daha büyük bir pazar hacmine sahip olan yivli av tufeği ülkenizde yapılmaya baslandı. Konyamızın önde gelen firmalarından Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi de Savunma Bakanlığı tarafından verilen üretim izin belgesini aldı. Ovis markasıyla piyasaya çıkacak olan tüfek hem ülke hem bolge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Yakın zamanda yurt icinde MKE üzerinden satışı planlanan tufegin yeni istihdamlar da saglayacaktır. 2017 bizim Arge yılımızdı hazırlıklarını bitirmiş olduğumuz tabanca projesinde 2018 ikinci yarısında bitirmeyi pilanlıyoruz" dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.