Yeterince saygı  görmüyorlar!

Yeterince saygı görmüyorlar!

Türk milleti için şehitlik ve gazilik kavramlarının çok önemli olduğunu dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, “Gaziler Türkiye'de yeterince destek ve saygı görmüyor” dedi

Vatanı için canını hiçe sayarak, feda eden ve bu uğurda gazi olan kahramanlar, ilginin en güzelini hak ediyor. Türkiye'de ise gazilere yeterince önem verilmiyor. Türk milletinin çok şey borçlu olduğu gaziler, sadece vatandaştan saygı ve sevgi bekliyor. Vatan için kolunu, bacağını, diğer organlarını ve önemlisi de hayatını seve seve ülkesi için ikinci plana atan ve bütün zorluklara göğüs geren gaziler, “Biz, bu milletin evladıyız. Gaziler, özrü yüzünden dışlanmamalıdır” diyor. 

“MEVZU VATANSA BİR OLMALIYIZ”

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, Türk milleti için şehitlik ve gazilik kavramlarının çok önemli olduğunu dile getirdi. “Askerlik yemini vatan millet için kendini feda etmektir” diyen Ege, sonrasında ise asker ve polislerin kutsal bir vazifeyi üstlendiğini aktardı. Bazı gazilerin ülkesi ve milleti için kolunu ve bacaklarını kaybettiğinin altını çizen Ege, şunları kaydetti: “ Gazi olmasaydım vatanımı savunmaya devam ederdim. Hala da askerlikten kopmuş değiliz. Bizim ruhumuz asker. Biz, hala kendimizi asker olarak görüyoruz. Bizim tek gayemiz devletimize ve vatanımıza birşey olmaması için son nefesimize kadar mücadele edebilmektir.  Biz, vatansız yaşayamayız. Partiler, görüşler değişebilir ama mevzu vatan olduğunda birleşmeliyiz, devletimiz edebi yaşamalıdır.”

GAZİLER ŞİDDETİ HAK ETMİYOR!

Gazilere yasalar çerçevesinde sahip çıkıldığını, bazı sorunların çözüme kavuşturulduğunu fakat gazilerin sorunlarının tamamı ile iyileştirilmediğine dikkat çeken Ege, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazı taleplerimiz oluyor, sıkıntılarımızı gerekli yerlere iletiyoruz. Örneğin şehit çocuklarımızın tamamına iş imkanı verilmeli. Gaziler çalıştıkları iş yerlerinde psikolojik sıkıntılar çekiyor. Bu gazilerin psikolojisini iyi anlamak gerekir. Tramvalar kolay atlatılabilecek şeyler değil. Bazı gazilerimiz kollarını, bacaklarını, gözlerini ve bir çok organını kaybediyor. Zaman zaman bazı illerde gazilerin dövüldüğünü, onlara küfürler edildiğini duyuyoruz. Bu tarz haberlerin olmamasını istiyoruz. Gazilerimize saygı duyulmasını istiyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz türk milletinin onurlarıdır, gururlarıdır. Toplumun bizi anlaması gerek. Şehitlik ve gazilik bir şereftir. Gazilerimiz  özrü dolayısıyla dışlanmamalıdır.”

GAZİ SÜLEYMAN EGE KİMDİR?

Süleyman Ege 1971 yılında Konya, Bozkır İlçesi, Sorkun Mahallesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Dere Mahallesinde, sonra lise öğrenimini Seydişehir'de devam etmiştir. 1991 yılında askerlik görevini Tunceli'de tamamlamıştır. 1993 yılında Emirdağ Uzman Jandarma Okulunu, 1995 yılında İzmir Foça Jandarma Komando Okulunda Komando kursunu başarı ile bitirmiştir.Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli birliklerde Kahramanmaraş, Diyarbakır, Hakkari, Antalya ve Ankara terörle mücadele, iç güvenlik istihbarat ve karargah birimlerinde görev yapmıştır.1967 yılında PKK terör örgütüne karşı yürütülen sınır ötesi operasyonda Irak Kuzeyi Zap Kampı Şerifa Boğazında teröristlerle girilen silahlı çatışmada roket atar gelmesi  sonucu gazi olarak emekliye ayrılmıştır.2006 yılından beri Harp Mallulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneğinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 06 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Konya Şube Başkanı görevini üstlenmiştir.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

gazii.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.