Yerli üretim Yiğit Akü görücüye çıktı

Yerli üretim Yiğit Akü görücüye çıktı

Enerji sektöründe 1976 yılında Ankara'da kurulan Yiğit Akü, 40 bin metrekare alana sahip üretim üssü niteliğindeki fabrikasında, ileri teknoloji ile üretimlerini sürdürüyor.

Global alanda marka değerine sahip "Platin, Tunç, Macpower ve Helden" markaları; yurtiçinde 90 ana bayı ve 6 bin tali bayisi ile hizmet vermekte olan Yiğit Akü, ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde; en prestijli otomotiv firmalarına, endüstriyel ve savunma sanayisine akü tedarik ediyor. Yıllık 5 milyon akü üretim kapasitesine sahip olan Yiğit Akü, Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen 15. Konya Tarım Fuarı’nda Yiğit Akü Konya Karaman Ana Bayi Polat Pazarlama 1. Salon 105B standında ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Avrupa, Afrika, Asya, Amerika ve Orta Doğu olmak üzere, 5 kıtada 90'dan fazla ülkeye, seçkin markaları ve geniş ürün yelpazesiyle ihracat gerçekleştiren Yiğit Akü’nün standı fuarın ilk gününde pek çok ziyaretçiyi ağırlarken ziyaretçiler akü çeşitleri hakkında bilgi aldı.

2-5-007.jpg

İLERİ TEKNOLOJİ ÜRETİM

Stantta misafirlerini ağırlayan Yiğit Akü Konya Karaman Ana Bayi Polat Pazarlama Genel Müdürü Halil Polat, “Biz 1974’ten beri oto yedek parça sektöründe çalışıyoruz. 3 yıldır da Yiği Akü Bayiliği yapıyoruz. Akü ve ısıtma bujisi sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Konya Karaman ana bayisiyiz. 200’e yakın alt bayimiz var. Yiğit Akü’yü tercih etmemizin nedeni yüzde 100 yerli üretim olması” dedi. Polat, sözlerine şöyle devam etti: “Yiğit Akü ileri teknoloji üretimleri ve AR-GE çalışmaları sonucunda dünya pazarında, patenti Yiğit Akü AŞ'ye ait olan akıllı akülerin tek üreticisidir. Elektrikli araçlar için lityum iyon batarya üretimini 2014 yılında gerçekleştiren Yiğit Akü AŞ, Uyum iyon bataryaları üzerine yatırımlarını sürdürmektedir. Dünya akü sektöründe adından sıkça söz ettiren Yiğit Akü nitelikli insan kaynağı, güçlü altyapısı, ileriyi hedefleyen düşünce biçimi ve önemli yatırımları ile çözüm odaklı yaklaşımın önemli temsilcilerindendir.”

2-6-002.jpg

GÜNEŞ ENERJİSİNDE DE KULLANLIYOR

Fiyat aralığı olarak A sınıfı akülerden biraz daha uygun bir fiyat aralığındayız. Merdiven altı diye tabir edilen akülerin fiyatından tabii ki yüksek fiyatlar. Vatandaşlar fiyattan ziyade kaliteye bakmalı. Akü bir arabanın kalbidir. Yarı yolda kalmak istemiyorsanız iyi akü kullanmalısınız. Fuarı tanıtım amaçlı olarak düzenledik. Yiğit Akü kalitesini daha fazla vatandaşımıza duyuracağız. Markanın pek çok ekstra özelliği var. Yüksek inovasyonlu ürünler üretiliyor. Halkımız bunları duyduğu zaman tercihini Yiğit Akü yönünde kullanıyor. Ülkemizin kalkınması için yerli üretime yönelmemiz lazım. Yiğit Akü’de sadece otomobil aküsü değil, forklift aküleri, marin aküleri dediğimiz yatlara, gemilere özel aküler de var. Güneş enerjisi son zamanlarda pek çok alanda kullanılan bir enerji. Bu güneş enerjinin depolanması için de özel aküler kullanılıyor. Özel jel grubu aküler ile güneş enerjisi depolamasında da varız. Çok geniş bir akü grubu bünyemizde bulunuyor. Aküler Ankara’da Türkiye’nin en büyük akü fabrikalarından birinde imal ediliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.