Yeni Passat, Volkswagen’i ’premium’ sınıfa taşıyor…

Yeni Passat, Volkswagen’i ’premium’ sınıfa taşıyor…

Yeni tasarımı, ilk kez kullanılan teknolojileri ve yeni motor gamıyla Volkswagen, Passat'ın premium algısını yukarı taşıyor.

Volkswagen için Türkiye’nin çok özel bir anlamı var. Marka kasım ayından itibaren 8. neslini satışa sunacağı Passat sedanı Avrupa’da en çok Türkiye’de satıyor. Türkiye’nin arkasından ikinci sırada İngiltere, üçüncü sırada ise Fransa geliyor. VW’nin amiral gemisinin station modelinin en fazla satıldığı Avrupa ülkesi ise anavatanı Almanya. İtalya’nın Sardunya Adası’nda bir test sürüşüyle tanıtılan 8. nesil Passat’ta hem görünen hem de dışarıdan bakıldığında görünmeyen pek çok yenilik yapılmış. Hem performansı hem de yakıt tüketimini olumlu etkileyen dikkat çekici iyileştirmelerin başında şüphesiz aracın 85 kilogram hafifletilmiş olması geliyor. Verimliliği, gücü ve torku artırılarak yenilenen motorların sağladığı ortalama tasarruf ise yüzde 20′ye kadar ulaşıyor.

Standartları yükseldi

Volkswagen, markanın premium algısını daha yukarı çeken yeni nesil Passat’la sadece geleneksel rakipleri için değil, yurttaşları Premium Alman markalarıyla da rekabete girecek. Gireceği yeni savaşta oldukça iddialı olan yeni Passat’ta İkincil Çarpışma Freni, (Multi Collion Brake), Fatigue Detection (Yorgunluk Tespit Sistemi) ve Anahtarsız Çalıştırma Sistemi (Keyless Go) gibi birçok teknoloji tüm donanım paketlerinde standart olarak sunuluyor. Djital gösterge paneli “Active Info Display” teknolojisini kullanan ilk Volkswagen olan yeni Passat’ta, Trafikte Sürüş Asistanı “Traffic Jam Assist”, Yaya Algılama Asistanı “Pedestrian Detection” ve Acil Durum Asistanı “Emergency Assist” gibi Premium sınıfta dahil ilk kez kullanılan birçok yeni sürüş destek sistemleri opsiyon olarak alınabiliyor.

 Kasım sonunda geliyor

 

 

Her donanım seviyesinde bir önceki modele göre standart donanım seviyelerinde artısı olan yeni Passat, Kasım ayı sonu  itibariyle 69 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacak.  Kasım sonundan itibaren ilk devreye girecek motorlar, 2.0 lt TDI 150 beygir. DSG, 1.4 TSI 150 beygir. ACT Manuel olurken, 1.6 TDI 120 beygir. DSG ve 2.0 lt TDI 190 beygir DSG versiyonları Aralık ayı içinde satışa sunulacak. Diğer tüm motor seçenekleri de 2015 yılı ilk çeyreği sonuna kadar satışa sunulmuş olacak.

 “Geleceği bugünden yaşatacak”

Volkswagen Binek Araç’ın Amiral Gemisi olan Passat’ın her nesliyle tüketicilerde büyük beklenti yarattığını söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Özellikle Avrupalı otomobil markaları için Türkiye gözde pazar. Yüksek ÖTV bariyerini ‘downsize’ edilmiş motorlarıyla aşıp rekor satış rakamlarına ulaşabiliyorlar. Ama sekizinci Nesil Passat, otomobilin geleceğini bugünden tanımamızı sağlayacak gelişmiş bir model oldu. Bu özelliğiyle Volkswagen’in de Premium algısını daha da yukarı taşıyacak” diye konuştu. Passat’ın Türkiye’de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Uygun, “ Yeni Passat her nesliyle segmentinin de standartlarını belirliyor. Yeni Passat ile ülkemizde hem perakende hem de filo müşterilerinin ilgi olacağı olmayı bekliyoruz” dedi.

Otonom sürüşe bir adım kaldı

 Yeni Passat, gelişmiş sürüş destek sistemleriyle de, otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisine bir adım daha yaklaşıyor. Bunlardan ilki olan Trafikte Sürüş Asistanı “Traffic Jam Assist”, aracın hızının saatte 60 kilometre altında olduğu durumlarda devreye giriyor. Bu sistem, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi “ACC”, Ön Bölge Asistanı “Front Assist” ve Şerit Takip Asistanı “Lane Assist” ile birlikte çalışarak, trafiğin sıkışık olduğu durumlarda aracın gaz ve frenini otomatik olarak devreye girmesini sağlıyor. Böylece trafiğin sıkışık olduğu durumlarda, araç yarı otonom sürüş gerçekleştirirken, sürücüye de arkasına yaslanıp sürüşten keyif alması kalıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.