Yeni yerli otomobil satışa sunulacak! TOGG gibi özellikleri var

Yeni yerli otomobil satışa sunulacak! TOGG gibi özellikleri var

Türkiye'de TOGG gibi yerli ve milli olan yeni bir otomobil firması daha satışa başlıyor. Söz konusu otomobil özelliklerinin TOGG ile aynı olması dikkat çekti.

Otomobil üretiminde dünyanın lider ülkesi Almanya olarak biliniyor. 100 yıldan fazla bir süredir otomobil üretimi yapan Almanların çok sayıda markası dikkat çekiyor. Bunlardan bazıları Mercedes, Audi, Volkswagen ve Bmw. Bahsi geçen bu markaların hepsi Türkiye'de çok satılıyor. Yıllardır bir hayal olan yerli otomobil ise 2023 yılında piyasaya sürüldü. TOGG üretimi son hız devam ediyor ve vatandaş bu otomobili satın almak için sıraya girmiş durumda. Bu yüzden bir marka daha Türkye'de yerli ve milli otomobil üretimine başlayacak. Bu otomobilin TOGG ile benzer özelliklere sahip olması bekleniyor.

214242.jpg

ŞİMDİDEN 800 SİPARİŞ ALDI

Türkiye’nin elektrikli araçta yüzde 100 milli ikinci markası VERY, 2024 yılında yollara çıkacak. 4 ayrı segmentte birer adet üretimi yapılırken, 2024 için 800 adet sipariş şimdiden alındı.
Tümü L7 sınıfında olmak üzere 4 farklı tipte araç geliştirdiklerini açıklayan EVRY Teknoloji kurucu ortağı ve Makine Mühendisi Yosun Karasu, şu bilgileri verdi: “4 kişilik hususi kullanıma yönelik araç. 4 kapılı ve kapı direkleri bulunmuyor. Bu özelliğiyle ekstra kolay kullanım alanı sağlıyor. Taşıma aracı. 2 kişilik pick-up gibi düşünülebilir. Bu aracın arka kasası modüler olarak şekillendirilebiliyor. Nakliye, soğutma ünitesi, acil sağlık, çöp vb. alanda değiştirilebiliyor. Buggy modeli. 2 kişilik üstü açık buggy tipi araç.

Hobi ve sayfiye alanlarındaki kullanıma yönelik. Kışlık kullanıma da çevrilebiliyor. Otonom araç. Tamamen otonom sürüş kapsamında kodlanarak veya uzaktan canlı sürüş ile kontrol edilen bin 500 kg taşıma kapasitesine sahip sürücüsüz araç. Kullanım amacı askeri, sağlık, büyük sanayi tesisleri gibi alanlara yönelik.”

STEPNE YERİNE YEDEK BATARYA KOYULDU

Kendi tasarım ve üretimleri olan 400 voltluk elektrik motoru, çoklu vites seçeneği sağlayan dişli kutusu ve 11kwh ila 33kwh kapasiteleri arası 3 farklı batarya paketi opsiyonu sunduklarını söyleyen Karasu, diğer özellikleri de şöyle sıraladı: “Araçtan araca şarj desteği, taşınabilir yedek batarya, adaptif dört çeker sistemi, multimedya ekranları, sürüş yazılımı, dokunmatik kapılar, 220V elektrik çıkışı, yağmur, park ve far sensörleri, ısıtmalı ve masajlı koltuklar gibi sınıfında öne çıkan donatılara sahip VERY markalı araçlar, özel mobil uygulaması ile uzaktan kontrol edilebiliyor.”

Araçta, stepne bölümünde yedek bataryalar da sunduklarını açıklayan Karasu, “Bütün batarya sisteminin tamamen dışında bagaj içinde küçük bir depo. Sizi bir 10-20 km götürmeye yönelik alıp deşarj edebiliyorsunuz. Evinize götürüp şarj edebiliyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.