Eski Orduevi binası karşılığında yeni orduevi

Eski Orduevi binası karşılığında yeni orduevi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan mutabakat çerçevesinde Alaaddin Tepesi’ndeki mevcut orduevi karşılığında yeni bir orduevi yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Orduevi’nin yapımı tamamlandıktan sonra tarihi sit alanı olan Alaaddin Tepesi’nin tarihi dokuya uygun olarak bir arkeolojik park haline getirilmesi için önemli mesafe alınacağını söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi, Alaaddin Tepesi’ndeki mevcut orduevi karşılığında Eski Ordu Pazarı’nın bulunduğu alana yeni bir orduevi yapıyor. Yeni Orduevi inşaatında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan mutabakat çerçevesinde eski orduevi karşılığında yeni orduevi yapımını belediye olarak yürüttüklerini ifade etti. Yeni Orduevi’nin yapımı tamamlandıktan sonra tarihi sit alanı olan Alaaddin Tepesi’nin tarihi dokuya uygun olarak bir arkeolojik park haline getirilmesi için önemli mesafe alınacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Burada estetik bir orduevi binası yapılıyor. Şehir merkezine bina silüeti açısından da değer katacak. Konya’mızda Mevlana Kültür Vadisi Projesi çerçevesindeki dönüşüm büyük bir yoğunlukla devam ediyor. Şehrimizin tarihi dokusunun ortaya çıkarılmasına katkı yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Akyürek, yaklaşık 13 milyon TL’ye mal olacak yeni orduevi binasının kısa süre içinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

ESKİ ORDUEVİ'NİN ALANI NE OLACAK

Yapımı devam eden Konya Subay Orduevi'nin inşaatının bitirilmesinin ardından, eski orduevinin de yıkımı bitirilecek. Bu binanın yıkılmasının ardından ise o alanın ne olacağı akıllarda merak konusu oluşturdu. Kamuoyunun yeşil alan olmasını beklediği alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir binanın ya da kafenin yapımı ise büyük tepki toplayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum