Yemen için acil yardım çağrısı!

Yemen için acil yardım çağrısı!

Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi, "Yemen'de ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Yemen halkı için acil yardım istiyor" dedi

Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi Ribat Eğitim Vakfı'nı ziyaret ederek Yemen'de yaşananları anlattı. Yıllardır süren savaşların yanı sıra 21’inci yüzyılın en büyük insani krizlerinden biri Yemen’de yaşanıyor. Birleşmiş Milletler raporlarında, Yemen’de devam eden savaş nedeniyle ortaya çıkan kriz durumu, son yüzyılın en büyük insanlık felaketi olarak nitelendiriliyor. Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi Ribat Eğitim Vakfı'nı ziyaret ederek Yemen'de yaşananları anlattı. Türkiye ve dünyanın birçok noktasında uluslararası insani yardım faaliyetleri sürdüren Ribat Eğitim Vakfı Yemen'e yönelik yardım faaliyetlerini sürdürürken Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi, Ribat Eğitim Vakfı'nı ziyaret ederek Yemen'de yaşananları anlattı. Sudi, "Açlığın ve ölümün pençesinde hayata tutunmaya çalışan Yemenliler için Türkiye'den acil yardım bekliyor" çağrısında bulundu.

YAPILACAK YARDIMLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Yemen'de son yüzyılın en büyük insanlık dramının yaşandığını belirten Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi, Yemen’de, savaş mağduru sivillerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılacak her bir yardım, hayati önem taşıyor. Yüzyılımızın insanlık dramının yaşandığı Yemen’de mağdurlarının gıda, giyim, içme suyu, ilaç ve barınma gibi temel insani ihtiyaçları var şeklinde konuşarak Ribat'a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

22 MİLYON İNSAN YARDIMA MUHTAÇ

Sudi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Birleşmiş Milletler raporlarına göre, iç savaşın devam ettiği Yemen'de ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Yemen’de süren savaş nedeniyle şu ana kadar en az 100.000 kişi hayatını kaybetti, milyonlarcası ise evini terk etmek zorunda kaldı. Ayrıca ülkenin neredeyse tamamı açlık krizi ile karşı karşıya ve yaklaşık 85 bin çocuğun kötü beslenmeden kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor."

RİBAT DUYARSIZ KALMADI

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka da Yemen’de 3 yılı aşkın süren iç savaştan dolayı büyük bir insanı kriz olduğunu ve Ribat olarak Yemen’e yardım götürdüklerini söyledi. Yemen’in iç savaştaki durumunu ve oraya yapılacak yardımlarını anlatan Küçüktoka, “Yemen’e yapılacak yardımlar için Ribat olarak bütçe ayırıyoruz. Buradaki iş adamlarımız ve hayırseverlerimizin yardımıyla birlikte Yemen’e yardımlarımızı ulaştıracağız. Yemen’e bir kampanya başlattık. Hayırsever insanlarımız bize ulaşarak Yemen’e yardım talebinde bulunuyorlar. Kampanyamızda ise bir gıda kolisı 100 lira bedeli bulunuyor. Yemen’deki insanlığın acil giıda ve sağlık yardımına ihtiyaçları var. Kampanyamızdan bir tanesi de mesaj yoluyla yapılıyor. ‘Yemen’ yazarak ‘2602’e atılan mesajlarda da 5 Lira bağış yapılmış olunuyor. Yemen’e ayırdığımız bütçe tamamlandığında TİKA ve Kızılay’la birlikte Yemen için toplanan yardımları ileteceğiz” diyerek Yemen Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Muhammed Hasan Sudi'ye teşekkür etti.

Daha sonra Soruları olanları dinleyen Prof. Dr. Muhammed Hasan Sudi’ye günün anısına Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil tarafından hediye takdim edildi ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum