Yazı bir başka kışı bir başka güzel belde Çamlık

Yazı bir başka kışı bir başka güzel belde Çamlık

Derebucak İlçesinin şirin beldelerinden biride ormanlık alanları, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile bilinen Çamlık beldesi.

 Çamlık Beldesi de Derebucak’ın diğer beldeleri gibi kışın ayrı yazın ayrı bir güzelliğe sahip. Çamlık Belediye Başkanı Ali Özdemir beldesinin tanıtımını yaparken sorunlar ve çalışmalarını da gündeme getirdi.
Başkanım öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
1975 yılında Beyşehir’de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Çamlık’ta tamamladım. Çamlık Lisesi’nin ilk öğrencisiyim. 1995 yılında polislik sınavını kazandıktan sonra aynı yıl Diyarbakır Polis Okulu’na başladım. 14 Haziran 1996 yılında İstanbul ilinde polis olarak görev yaptım. 13 yıllık devlet memuru iken görevimden istifa ederek 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde AK Parti Çamlık Belediye Başkanı seçildim.
Kasabanın tarihi nedir?
Çamlık Kasabası’nın ya da eski adıyla Dalayman’ın kuruluşu hakkında kesin bir yazılı kaynak yok. Çamlık’ın eski çağlardaki ilk adı Hoveydan’dır. Rivayetlere göre Çamlık nüfusunun ilk toplanma yeri Yaygedik mevkiidir. Birçok kişiye göre Çamlık’ın şuan kurulu olduğu yerlere eski dönemlerde Romalılar, Grekler ve Bizanslılar yerleşmiştir. Bu tezi, Suludere mevkiindeki bir mağara duvarında yer alan Hz. İsa ve on iki havarisine ait resimler güçlendirmektedir. Kasabamızın değişik mevkilerinde çeşitli tarihi kalıntılar ortaya çıkmıştır.
Çamlık ismi nereden geliyor?
Kasabadaki yerleşmeye ait köydeki yaşlı bireylerin anlattığı pek çok rivayet vardır. Bunlardan birisi de kasabanın ileri gelenlerinden 1926 doğumlu Durmuş Dönmez'in anlattıklarıdır. Ona göre köyü ilk kuranlar üç kardeştir. Bu üç kardeş farklı yönlere doğru ilerlemişler; bir tanesi kasabanın doğusundaki Meyel mevkiine, diğeri batı taraftaki Balat mevkiine, bir diğeri ise Kirazbükü mevkiinde yurt tutmuştur. Daha sonra bu üç kardeş kasabanın şuan kurulduğu mevkide birleşmişlerdir. Bu birleşmeyle birlikte yerleşimin adı dağılmayın, dağılman, dalayman şekline gelmiştir. Daha sonra çevresindeki çamlık alanlardan dolayı adı Çamlık ismini almış.
Belediye olarak çalışmalarınız neler?
Göreve başladığım günden bu yana yoğun bir tempo ile çalıştık bu yoğun tempo içerisinde birçok işi başardık bunları açıklayacak olursak;
Belediyemize 1 adet çöp kamyonu, 1 adet itfaiye aracı, hizmet aracı satın alındı. Kasabamız Seki yakası imara açıldı. Atatürk Caddesine bin metre, Pınarlı Caddesine 900 metre, Cumhuriyet Caddesi’ne 600 metre sıcak asfalt yapıldı. Aynı caddelere parke taşları döşendi.
Bunun yanında kasaba halkının refahı için günlük hizmetlerin verilmesine özen gösterildi. Çöpler düzenli aralıklarla toplandı. Kasaba halkının ve örgencilerin Beyşehir e ulaşım hizmetleri aksatılmadan sunuldu.
Belediyemize bakımı ve onarımı ile yük getiren lojmanların satılarak buradan elde edilecek gelirle su şebekesi döşenmesi ve arıtma tesisi yapımı için proje hazırlamaktayız. Ayrıca fen işlerinde kullanmak üzere tonajlı bir kamyon satın almayı hedefliyoruz. Kısa zaman içerisinde bunca işi yapmamızda bize destekleri olan herkese teşekkür ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum