Yazı bir başka, kışı bir başka güzel Aşağı Yayla

Yazı bir başka, kışı bir başka güzel Aşağı Yayla

Ahırlı’ya 5 kilometre uzaklıkta olan badem ağaçları ve yeşil dokusu ile oldukça güzel bir görüntüsü olan Aşağı yayla ilçeye yakın olması nedeniyle hem hayvancılık hem de tarım işleriyle uğraşan ilçe sakinleri tarafından büyük bir öneme sahip.

Küçükbaş hayvan için uygun bir yayla olan Aşağı yaylada özellikle kış aylarında hayvan yetiştiricileri kalıyor. Yaylayı çevreleyen dağlarda ardıç ve meşe ağaçları ve kekik kokusu içerisinde yaşamanın ayrı bir güzellik olduğunu söyleyen yayla sakinlerinden Mustafa Altıner (Çavuş) “Yaylada yaşamanın kışın ayrı, yazın ayrı bir güzelliği var. Ben emekli olduktan sonra tüm yaşantımı burada geçirmeye başladım. Buranın temiz havası ve güzelliği beni ayrı bir etkiliyor” dedi.
Yaylaya sürekli olarak gelen yakınlarını ağırlamaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu da dile getiren Altıner, “Buraya kim gelirse gelsin bir akşam yemeği yemeden bir mangal çayı içmeden yaylanın ayrı bir lezzeti olan suyunu içmeden gitmez. Zaten bunları yapmadan gelip gidenlerde yaylaya gittim demesin. Çünkü yaylada kışın üşümenin, yazın yanmamın ayrı bir güzelliği var. Bunlar anlatılmaz yaşanır. Eğer şehrin gürültüsünden, stresinden bıkan varsa denizi, sahili bir kenara bırakıp yaylalara gelsin” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.