Yaz aylarının vazgeçilmezi meyve suyu

Yaz aylarının vazgeçilmezi meyve suyu

 Taze sıkılmış meyve suyu sıcak yaz günlerinde yoğun ilgi görüyor. Bunaltıcı havadan sıkılan Konyalılar çay ve kahve yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih ediyor

Sıcak yaz günlerinde vatandaş taze sıkılmış meyve suyunu tercih ediyor. Sıcaktan bunalan vatandaş portakal suyu ve benzeri meyve sularını tüketiyor. Konya'da taze sıkılmış meyve suyu satan dükkanlar bu günlerde yoğun ilgi görüyor. Bu yoğunluğun sebebini sıcak yaz günlerine bağlayan Sancak Vitamin Deposunun sahibi Durmuş Akyel, Kış aylarında daha çok tüketilmesi gereken taze sıkılmış meyve sularının, sıcak yaz günlerinde kış aylarına oranla daha çok tüketildiğini. Vatandaşın markette satılan hazır meyve sularını içmek yerine taze sıkılmış meyve sularını tercih ettiğini belirtti.

SICAKTA MEYVE SUYU DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Konya'da fazla taze meyve suyu satan yer olmadığı için bu işe giren Durmuş Akyel, Konyalıların taze sıkılmış meyve suyunu sevdiğini söyledi. Akyel,” İstanbul ve Adana'da gördüğümüz taze sıkılmış meyve suyu dükkanlarını Konya'da açmayı düşündük. Açtıktan sonra Konyalılar taze sıkılmış meyve suyunu çok sevdiler” diye konuştu. Konya halkında taze meyve suyu tüketimi alışkanlığının oluşmasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Akyel, “Hemşehrilerimiz taze sıkılmış meyve suları sayesinde hem yazın hem de kışın istediği meyvenin suyunu içme imkanına sahip oluyor. Burada sıkılan meyveleri kendileri gözleri ile gördükleri için de içlerine herhangi bir kuşku düşmüyor. Gönül rahatlığı ile meyve sularını tüketiyorlar. Yaz kış yaşanan bu yoğunluk da bizi sevindiriyor” sözlerini kullandı.

KIŞIN DAHA FAZLA TÜKETMELİYİZ

Sıcak havalarla birlikte meyve suyuna olan ilginin yükseldiğin söyleyen Akyel, “Bu sene yaz mevsimi çok sıcak geçiyor. Sıcak havada vatandaş çay ve kahve içmek yerine buzlu meyve sularımızı tercih ediyor. Özellikle portakal suyunu çok satıyoruz. Fakat taze sıkılmış meyve suyu sadece serinlemek için içilmemeli. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller için içilmelidir. Bu yüzden özellikle C vitamini deposu olan portakal suyunu kışın dana fazla tüketmeliyiz. Taze meyve suyunu içen müşterilerimiz bu meyvelerin doğal tatlarına alıştıkları zaman ertesi günlerde tekrar geliyorlar. Bizim böyle sürekli gelen müşterilerimiz de oluştu. Bu müşterilerimiz sıklıkla gelip buradan taze meyve suyunu içiyorlar” dedi.

19-1-001.jpg

HER MEYVENİN SUYUNU SIKIYORUZ

Sadece yerli ürünlerin suyunu sıkmadıklarının altını çizen Akyel, “Bizim Konyamız'da yetişmeyen mandalina, ananas, kivi, portakal, nar gibi meyvelerin de suyunu çıkarıyoruz. Bunun yanında mevsimsel olarak, yaz aylarında insanlarımız en çok, üzüm, kavun, karpuz, gibi meyvelerin suyunu içmek isterken, kış ve son bahar aylarında ise mevsimsel olarak portakal, nar, elma, ananas, kivi, mandalina gibi meyvlerin sularından istiyorlar” diye konuştu. Sadece meyve suyu satmadıklarını da dile getiren Akyel, “Özellikle sabahları kahvaltı yapmak için gelen müşterilerimize çeşitli alternatifler de sunuyoruz. Gelen müşterilere, sucuklu tost, kaşarlı tost, sancak atom, ıspanaklı, kaşarlı, peynirli, yumurtalı, patatesli ve kavurmalı saç böreği de veriyoruz. Bunların fiyatları ise, portakal, havuç, elma, mandalina ve limon'u 1,5TL'ye, nar suyunu 2,5 TL'ye, üzüm ve pepino suyunu 3 TL'ye, kivi suyunu 3 TL'ye, ananas suyunu 4 TL'ye, duble karışık meyve suyunu 3,5 TL'ye, duble atomu 5 TL'ye müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Sac böreklerimizden de ıspanaklı, kaşarlı, peynirli, yumurtalı, patatesli saç böreğini 4 TL'ye veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.