Yaşanabilir Konya için çabalıyoruz

Yaşanabilir Konya için çabalıyoruz

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Önemli bir mirası devraldık. Bizden sonrakilere kültürü, tarihi ve çevre şartlarıyla daha yaşanabilir bir şehir bırakabilmek için çalışıyoruz” dedi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Şehrim 2023” proje otobüsünün bu haftaki durağı Konya oldu. 16-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek proje kapsamında otobüs ilk Kültür Park'taki yerini aldı. Kurulan stand aracılığıyla Konyalı vatandaşlar, Konya ile ilgili ne düşündüklerini bir kağıda yazarak, kurulu sandıkların içine attı. Otobüs, bugün Mevlana Meydanı yarın da Selçuk Üniversitesi kampüsü içindeki yerini alacak. Vatandaşların notları dikkate alınarak, Konya ile ilgili çalışmalar önümüzdeki yıllarda hayata geçirilecek. Şehrim 2023 programları ile ilgili olarak AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kültür Park’ta ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından Başkan Angı ve Akyürek, Konya ile ilgili düşüncelerini yazarak, sandığa attı.

KONYALILAR BU ÇALIŞMAYA SAHİP ÇIKMALI

AK Parti iktidarlarının 17. yerel yönetimlerin ise 15. yılında yerel çalışmalar noktasında büyük işlere imza attığını dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Çevrenin, şehrin ve kültürün nereden nereye taşındığı, bundan sonrası için 2023 hedeflerimize de bir yol haritası belirlemesi adına Şehrim 2023 otobüsü şehirlerimizi dolaşıyor.  4 gün boyunca gerçekleştireceğimiz çalışmalar neticesinde şehrimizin bulunduğu nokta ve gelecek hedeflerimiz ile ilgili bir yol haritası ortaya çıkaracağız” dedi. Şehrim 2023 projesini 2023’e doğru yol alan ülkemizde Konyamızın da marka bir şehir olma yolundaki gücüne güç katacak bir çalışma olarak gördüklerini ifade eden Başkan Angı, şunları kaydetti: “Bu şehir hepimizin. Önemli bir mirası devraldık. Bizden sonrakilere kültürü, tarihi ve çevre şartlarıyla daha yaşanabilir bir şehir bırakabilmek için çalışıyoruz.  Bu anlamda bu proje Genel Merkezimizin ve Çevre Şehir ve Kültür’den sorumlu İl Başkan yardımcımız ile ekibinin yoğun çalışmasıyla hazırlandı. Bu çalışma, şehrimiz için çok büyük önem taşıyor.  Şehrimiz insanının bu çalışmalara sahip çıkmasını, şehir adına söyleyecek sözü olan herkesin bu çalışmamıza katkı sağlamasını bekliyoruz.”

2023'E GÜÇLÜ ŞEKİLDE HAZIRLANMALIYIZ

Çevre, şehir ve kültürün ayrı ayrı çok önemli başlıklar olduğuna değinen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Şehrim 2023 projesi tüm illerimizde devam ediyor. Bu hafta da Genel Merkezimiz bu projeyi Konya’da devam ettiriyor. Çevre, Şehir ve Kültür olanında şehrimizde bugüne kadar önemli çalışmalara imza atıldı. İçinde bulunduğumuz Kültür Park ve çevresi 13-14 yıl önce dikenli tellerle çevrili bir alandı. Şu anda çok farklı bir çehreye büründü. Şehrimizin her yerinde bu değişimi ve gelişimi izliyoruz. Fakat şimdi yeni bir dönem başlıyor. 2019’da Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Türkiye daha iddialı bir döneme girmiş olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ülkemiz 2023’de dünyada lider bir ülke hedefini koydu. Şehirlerimizin de buna adapte olması, buna göre projelerin üretilmesi ve şehirlerimizin de 2023’e güçlü bir şekilde hazırlanması gerekiyor. Bu noktada eksiklerin tamamlanması ve daha iyiye nasıl gidilebileceğinin tespit edilmesi büyük önem arz ediyor. Şehrim 2023 projesi de 2023 yılının şehirlerinin ortaya çıkarılması için halkın görüşünü almayı hedefliyor. Halkımızın bu çalışmaya katılımlarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.