Yalıhüyük'ün en rahat köyü SARAYKÖY

Yalıhüyük'ün en rahat köyü SARAYKÖY

Yalıhüyük İlçesi’ne bağlı Sarayköy, 8 hanesi, 21 nüfusu, tamamı emekli aile reisleri, halkın geçimini sağladığı 40’a yakın büyükbaş hayvanı, onlarca dönüm arazisi, köyün hemen yanından geçen Suğla gölü destek kanalı üzerine kurdukları teleferi

Köyde altyapı dahil birçok sorunun ilçe ve hayırseverler tarafından giderildiğini ifade eden köy muhtarı Muzaffer Belenbaşı, “Sarayköy’de yaşayan aile bireylerinin hiçbir sorunlarının olmadığını söyledi. Belenbaşı, “Buranın sorunları çok fazla değil. Yollarımız yapılı, altyapı sorunumuz yok. Sadece içme suyumuzu depolayacak su deposu istiyoruz. Bunun haricinde hiçbir istediğimiz yok. Köyümüz bu kadar rahat ama ne yazık ki tarihi konusunda hiçbir kimsenin fazla bir bilgisi yok. Köyde birisi çok eskilere dayanan iki mezarlık var. Eski mezarlık buranın tarihinin oldukça eskilere dayandığını gösteriyor. Onun haricinde net bir bilgiye sahip değiliz” diye konuştu.
Köy yaşantısına ve aileler arasında yaşanan sorunlara da değinen Belenbaşı, “Köyümüzde kahvehane veya her hangi bir iş yeri olmadığı için mahalle sakinleri yatsı namazından sonra evlerine çekilir. Burada yaşantı tamamen böyle geçer. Nüfusun az olması, bir takım sorunları oluştursa da bizler rahatız. Sadece muhtarlık seçimlerinde biraz çekişme olur o kadar. Bunun dışında rahatımız iyi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.