Yalıhüyük’te esnaflık yapmak çok zor

Yalıhüyük’te esnaflık yapmak çok zor

Yalıhüyük ilçesinde bulunan ve sayıları onu geçmeyen esnaf, ayakta kalmak için büyük bir çaba harcıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntı, ilçede vatandaşların alım gücünün az olması ve ticari halatın yok denecek kadar az olması esnafı oldukça zor durumda bırakıyo

İlçede uzun yıllardır market işleten Niyazi Şimşek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Şimşek, “Hem market üzerine hem de elma sektöründe çalışan bir esnafım. Fakat burası gelişme değil de gerileme dönemine girdi nüfus gün geçtikçe bitti. Şu an ilçede nüfus tabelada bin 700 yazıyor ama ikamet eden herhalde 500 civarında. Ben öyle görüyorum. Memurlar Seydişehir ve Bozkır’da ikamet ediyor. İlçe olmasına rağmen nüfus bitti burada. Esnaf olarak eskiden burada 13 bakkal vardı şimdi 3 kişi kaldık.  Hepimiz bitmiş durumdayız sancılı günler geçiriyoruz. Nereye kadar dayanırız bilemem” dedi.
Yalıhüyük ilçesinin gelişmiş ilçe statüsünde olmasına bir anlam veremediğini de dile getiren Şimşek, “Yalıhüyük sözde gelişmiş ilçeler arasında, ama herkes sıkıntılı nasıl gelişmiş ilçe bilmiyorum. Kağıt üzerinde gelir düzeyi yüksek ilçe ama hiçbir faaliyet yok. Esnaf bitmiş, çiftçi bitmiş, üretici bitmiş herkes mağdur bu nasıl gelişme? Esnaf olarak Bozkır esnaf odasıyla çalışıyoruz. Zaten Bozkır’dan kurtulamadık. 91’de ilçe olduk hala Bozkır ve Seydişehir bağımlılığımız devam ediyor. Para ile veresiye defteri satabilirim, veresiye maalesef çok. Her şeyimiz sıkıntı. Nohut zamanı buralar çok iyi idi ekonomi canlıydı. 300 teneke nohut satıldığı zaman araba, traktör ev alınıyordu. Fakat şimdi ilçe olduk ne inşaat, ne iş sektörü kaldı. Ben buranın 10 sene sonrasını göremiyorum bakkala bir müşteri bulsam satar giderim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.