Wulff, Akdeniz Ve Arap Ülkeleri İle Avrupa Arasında Köprü Olacak

Wulff, Akdeniz Ve Arap Ülkeleri İle Avrupa Arasında Köprü Olacak

Almanya’nın eski cumhurbaşkanlarından Christian Wulff, ekonomik işbirliğini hedefleyen Hamburg merkezli 'Avrupa-Akdeniz-Arap Derneği'ne (EMA) 3 yıl için başkan seçildi. EMA’dan övgüyle bahseden Wulff, “Özellikle siyasi istikrarın olmadığı...

Almanya’nın eski cumhurbaşkanlarından Christian Wulff, ekonomik işbirliğini hedefleyen Hamburg merkezli 'Avrupa-Akdeniz-Arap Derneği'ne (EMA) 3 yıl için başkan seçildi.

EMA’dan övgüyle bahseden Wulff, “Özellikle siyasi istikrarın olmadığı bölgelerde, eşit şartlarda somut projeler üreten sürdürülebilir ekonomi için çalışan bu organizasyon her türlü yardımı hak ediyor.” dedi.

EMA Onursal Başkanı Ürdün Prensi Hassan bin Talal’ın da hazır bulunduğu seçime, EMA’nın bir önceki başkanı ‘Deutsche Bank’ Hamburg Merkez İdaresi eski başkanı Adelheid Sailer-Schuster’in aday olmaması üzerine tek aday olarak giren Wulff derneğe 3 yıllığına başkanlık yapacak.

EMA Genel Sekreteri Dr. Abdelmajid Layadi EMA’nın hem ünlü bir uzman hem de dost kazandığını belirterek, “Wulff ile çalışmalarımız daha ileriye gidecek. O da EMA gibi kişisel olarak kültürlerin diyaloğuna büyük önem veriyor.” dedi.

Christian Wulff, iki Almanya’nın birleşmesinin 20. yıldönümü münasebetiyle Bremen’de düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada ‘İslam Almanya’nın bir parçasıdır.’ ifadesini kullanmıştı.

Daha sonra da başta ‘Bild’ gazetesi olmak üzere bazı medya kuruluşlarında hakkında yolsuzluk haberleri çıkması üzerine istifa etmişti.

İstifasından sonrada Hannover Eyalet Mahkemesi’nde yargılanan Wulff bütün davalardan beraat etti. Bu yıl 18 Mart tarihinde Tarsus’un fahri hemşerisi olan Cumhurbaşkanı Christian Wullf’a, ‘Tarsus Fahri Hemşerilik Beratı’nın yanı sıra kentin sembolik anahtarı da verilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.