Türkiye ile ABD arasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefinde "enerji ve iklim" konuları başı çekiyor

Türkiye ile ABD arasında 100 milyar dolarlık ticaret hedefinde "enerji ve iklim" konuları başı çekiyor

Türkiye-ABD ilişkilerinde son dönemde yakalanan pozitif ivmeyle ticaret hacmi 100 milyar dolar olarak hedeflenirken, buna ulaşmak için enerji, iklim ve ekipman üretimi gibi konularda iki ülke arasında işbirliklerinin artırılması amaçlanıyor.

ABD ile Türkiye arasında NATO çerçevesinde uzun yıllara dayanan müttefiklik ilişkileri Avrupa-Atlantik coğrafyasının barış ve istikrarına önemli katkılarda bulunuyor.

Öte yandan, ticari ilişkilerin son yıllarda ivmelenmesiyle Türkiye'de bulunan Amerikan şirketlerinin bir bölümünün, ülkeyi bölgesel bir merkez olarak konumlandırdığı görülüyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Etienne LeBailly ve Kıdemli Avrasya Bölgesi Ticari Müsteşarı Heather Byrnes, AA muhabirine, iki ülke arasında ekonomi, ticaret ve enerji alanlarındaki işbirliği fırsatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin coğrafi konumu ABD'li şirketlerin yeni pazar arayışında dikkatini çekiyor

LeBailly, Türkiye ve ABD'nin masasında "pozitif bir ajanda" bulunduğunu belirtti.

7 ve 8 Mart'ta yapılan Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması toplantılarına işaret eden LeBailly, "İkili ilişkilerimizde sonuç odaklı, ileriye dönük ve ortak hedefleri ele alan pozitif ikili gündeme odaklanmak istiyoruz. Bu bağlamda ticaret, enerji ve iklim konularını önceliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.