Web-Tapu sistemi kolaylık getirecek

Web-Tapu sistemi kolaylık getirecek

Konya Emlakçılar odası Bşakanı Sedat Altınay, “ Ülke geneline yayınlaştırılacak olan web-tapu sisteminin sektör çalışanlarına ve meslektaşlarımıza kolaylık getirecektir” dedi.

Konya Emlakçılar odası Bşakanı Sedat Altınay, “Tapu işlemleri sürecinde, başta sahtekârlık olmak üzere birçok sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik olarak geçtiğimiz ay pilot illerde uygulamaya konulan ve ülke geneline yayınlaştırılacak olan web-tapu sisteminin sektör çalışanlarına ve meslektaşlarımıza kolaylık getirecektir” dedi. Konya Emlakçılar Odası Bşakanı Sedat Altınay” Baş döndürücü hızla gelişen teknolojik yeniliklerin tapu işlemlerinde de, “web tapu” olarak uygulanmaya başlanmasının sektörün tüm aktörlerine büyük kolaylık getireceğini söyledi.

Ülke genelinde web-tapu projesinin pilot çalışmasının birkaç ilde başlatıldığını vurgulayan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay “Daha önceleri, herhangi bir tapu devrinde günler ya da haftalar sonrasına randevu alınabiliyordu. Bu da ilgili herkesin elini kolunu bağlıyordu. Şimdi pilot illerde uygulamaya konulan web tapu sistemiyle randevu saatinde gidiyorsunuz ve dakikalar içinde işleminiz tamamlanıyor. Yeni uygulamayla hem zaman kaybı önleniyor, hem de olası sahtekârlıkların önüne geçiliyor. Sistemin kısa sürede Türkiye genelinde yaygınlaşmasını yetkililerden bekliyoruz. Yeni uygulamayla hem vatandaşın işi kolaylaşacak, hem tapu müdürlüklerinin iş yükü azalacak, hem de kaçak ve kayıt dışı çalışan emlakçılar işlem yapamayacaklardır”.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen web-tapu sistemi sayesinde vatandaşlar taşınmazlarını internet üzerinden yönetebilecek, emlakçılara güvenli bir biçimde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu dairesine başvuru yetkisi verebilecektir. Emlakçılar, web-tapu sistemine kademeli olarak dahil edilecektir. Ayrıca, vatandaşlar taşınmazlarıyla ilgili işlemleri e-devlet üzerinden yapılabilecektir. Bu uygulamada kimlik doğrulama sistemi kullanılacaktır. Vatandaşlar, bu sayede taşınmazlarına ait bütün bilgileri elektronik ortamda güvenli bir şekilde görebilecektir. Devir işlemleri öncesinde tapu sahipleri tapu müdürlüklerine gitmeden başvurularını web-tapu sistemi üzerinden yaparak işlem sürecini başlatabilecekleri gibi, aynı zamanda emlakçılara da güvenli bir biçimde tapu bilgisi görüntüleme ve tapu dairesine başvuru yetkisi verebilecek veya bu yetkiyi kaldırabilecektir. 

Hayata geçirilen yeni uygulamayla emlakçılar kendilerine verilen yetki doğrultusunda internet üzerinden elektronik ortamda tapu evraklarının girişini gerçekleştirip e-mail üzerinden anlaşma yaparak tüm evrakları bildirebilecektir. Bu işlemlerin ardından satıcı ve alıcılar sadece devir işlemi için tapu müdürlüklerine imzaya gidecek. Vatandaşlar, sahtecilik işlemlerine karşı aynı zamanda web-tapu ile bizzat tapu müdürlüklerine gitmeden taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyanda bulunabilecek veya kaldırabilecek. Tapu sahipleri söz konusu sistem üzerinden yapacağı işlemlerin her aşamasında SMS ile bilgilendirilecek. Web-Tapu sisteminin bir an önce Konyamızda da hizmete girebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.