'Vuslat' hareketliliği

'Vuslat' hareketliliği

Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri hazırlıkları başladı. Törenlerin gerçekleştirileceği 7-17 Aralık tarihleri arasında otellerdeki doluluk artıyor. Yerli ve yabancı turistler otellerde şimdiden yerini ayırttı

7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan Hz. Mevlana Anma Etkinlikleri öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Törenler öncesi otellerde hareketlilik yaşanmaya başladı. Törenleri yurtdışından ve yurtiçinden izlemeye gelecek olan yerli ve yabancı ziyaretçiler otellerdeki yerini ayırttı. Oteller ise misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için yoğun bir mesai harcıyor. Konya'daki otellerde Mevlana Haftası'na özel etkinlikler de yapılacak.

KONGRE MERKEZİNE ALINABİLİR

Konyalı turizmcilerin Mevlana Anma Etkinlikleri kapsamında hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, "Aralık ayında büyük bir yoğunlukolacak. Seyahat acentaları hazırlıklarını sürdürüyor. Etkinlikler için kurumlarla biraraya geliyoruz. 17 Aralık'taki Şeb-i Arus gecesininin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilmesini istiyoruz. Çünkü; son gün çok sayıda insan şehrimize akın edecek. Orası daha rahat olur. Çünkü yer sorunu var. Acentalar bu noktada sıkıntı çekiyor. Kongre merkezinin tamamını da doldururmuyuz bilmiyorum. 14-16 Kasım tarihleri arasında bütün acentaları Konya'da topluyoruz. Konya turizmi için 'ne yapabiliriz'i diye görüş alışverişinde bulunacağız. Konya'yı tanıtmak için etkinlikler büyüt fırsat. Etkinlikler için en büyük talep Güney Kore, Japonya, İran ve Amerika'dan geliyor" dedi.

BAZI GÜNLER ŞİMDİDEN DOLDU

Otellerde Şeb-i Arus hareketliliğinin başladığını belirten Rixos Hotel Konya Satış Müdürü Onur Çakır da, yerli ve yabancı turistlerin haftalar öncesinden otellerde yerini ayırdığını söyledi. Çakır, "Tören hareketliliği başladı. Rezervasyonlar yapılıyor. Beklentilerimiz yüksek. Misafirler, hemen yerini ayırtmalı. Etkinlikler için binler Konya'ya geliyor. Taleplerin fazlalığı otelcilerin de yüzünü güldürüyor. Oteller hedef belirliyor. Turist yoğunluğu Konya ekonomisini canlandıracak. Etkinlik haftasında bazı günler şimdiden doldu. Hafta içinde hala boş yer var. 7 Aralık'ta başlayacak 'Mevlana'yı Anma ve Vuslat Yıldönümü' törenlerine bu sene daha büyük bir ilginin olduğu gözleniyor. Törenler Konya'nın tanıtımı için önemli bir fırsat. Şehir olarak misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamalıyız" diye konuştu.

17 ARALIK TARİHİNDE YER YOK

Rezervasyonların Eylül ayından itibaren başladığını belirten Hilton Garden İnn Otel Konya Satış Müdürü Mustafa Ak ise "17 Aralık tarihinde ve etkinlik dönemindeki hafta sonunda boş yerimiz kalmadı" dedi. Uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın Konya için büyük bir avantaj olduğuna da dikkat çeken Ak, "Uzakdoğu ülkelerinden bile törenleri izlemek için insanlar Konya'ya geliyor. Aralık ayı oteller için talebin düşük olduğu bir ay. Ancak törenler sayesinde Aralık'ta ciddi bir talep alıyoruz. Geçen seneye oranla taleplerde aynı. Misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Hazreti Mevlana'nın 'gel' çağrısı yüzyıllar sonra bile karşılık buluyor" şeklinde konuştu.

BİLET SATIŞLARI DEVAM EDİYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgilere de, tören biletleri 11 Temmuz'da satışa sunuldu. Bilet fiyatları ise gününe göre değişiyor. Bilet fiyatları 10 ila 30 lira arasında değişiyor. 17 Aralık bilet fiyatları ise 50 lira olarak belirlendi. Etkinlik dönemindeki hafta sonlarına büyük bir ilgi var. Turizm firmaları ve projesyoneller önceden yerlerini ayırttı. Mevlana Kültür Merkezi'ndeki sema salonu 2 bin 650 kişi kapasiteli. 21 seans gerçekleştirilecek. Geçen sene sema salonunda yüzde 95 doluluk oranını yakalanmıştı. İsteyenler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün internet sitesinden bilet alabiliyor. Bilet satış sistemdeki sıkıntılar da giderildi. Geçen yıl sistemde bir takım sıkıntılar yaşanmıştı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.