Vatandaş sadece bu gerekçeyle ikinci el otomobil satın alıyor

Vatandaş sadece bu gerekçeyle ikinci el otomobil satın alıyor

Türkiye'de vatandaşın sıfır araçlar pahalı olduğu için ikinci el otomobilleri tercih ettiği söyleniyor.

Türk Lirasındaki değer kaybı ve hızla artan enflasyon rakamları nedeni ile sıfır otomobil fiyatlarındaki artışlar dur durak bilmiyor.

Mart ayında yapılan yüzde 5 zammın ardından vatandaşlar rotayı ikinci el araçlara çevirdi. İkinci el piyasasında ise en çok ilgiyi 1 milyon liranın altındaki araçlar görüyor. 500 bin ile 1 milyon lira arasındaki araçlar ise oldukça hızlı satılıyor.

Öte yandan sıfır otomobil fiyatlarında ise artışlar devam edecek gibi görünüyor. 800 bin liranın altında sıfır otomobil kalmadı ve Nisan ayında fiyatların yüzde 10-12 oranında daha artması bekleniyor.

VATANDAŞLAR SIFIR OTOMOBİL ALMAKTA ZORLANIYOR

Sıfır otomobil fiyatlarındaki artışlar, vatandaşların yeni araç satın almasını zorlaştırıyor. Özellikle 1 milyon liranın üzerindeki araçlara talep azalmış durumda. Bu durum, ikinci el piyasasında da fiyatların artmasına neden oluyor.

NİSAN AYINDA FİYATLAR DAHA DA ARTABİLİR

Sektör uzmanları, Nisan ayında sıfır otomobil fiyatlarında yüzde 10-12 oranında bir artış daha bekliyor. Bu durum, vatandaşların araç satın almasını daha da zorlaştıracak gibi görünüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.