Üniversite sanayi işbirliği şart

Üniversite sanayi işbirliği şart

Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD), “Üniversite Sanayi İşbirliği” çalıştayı düzenledi.

Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD), “Üniversite Sanayi İşbirliği” çalıştayı düzenledi. Dedeman Otel'de düzenlenen çalıştaya çok sayıda iş adamı, akademisyen ve öğretmen katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan TUSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çivi, derneklerinin herhangi bir siyasi partiye bağlı olmadığını belirtti. Farklı düşünce, fikir ve görüşlere sahip kişiler tarafından derneklerinin kurulduğunu ifade eden Çivi, “Sosyal anlamda da proje üreten bir dernek olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Balık vermeyi değil balık tutmayı öğretmeyi hedef aldığımız için bu isimle derneğimizi kurduk. Arkadaşlarımızla birlikte 60'a ulaşan bir üye sayısı var. Üye sayısında kaba bir kalabalığa gitmektense özverili insanlarla birlik ve kardeşlik içerisinde daha çok yol ilerleyeceğimize inanıyoruz” dedi.

Uzun zamandır yeni bir proje üstünde çalıştıklarını kaydeden Çivi, “Yaptığımız istişareler sonucunda toplumumuzda gördüğümüz en büyük sıkıntının üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin mezun olduktan sonra karşılaştıkları iş bulma sorununu dikkat çektik. Bu konuda da arkadaşlarımız da 3-4 aydır proje hazırlıyorlar. Bu bağlamda da Üniversite Sanayi İşbirliği'ni ÜN-SA BİR olarak nitelendirdik. Bundaki amacımız projeye gelecek fikirleri dikkate alarak ve revize ederek tekrar emden geçireceğiz. İŞ-KUR'dan 600 liralık bir ücreti proje katılan öğrencilerimiz alacak. Aynı zamanda proje için üniversite hocalarımızdan destek alacağız. Çalıştayın şehrimize ve üniversitelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

KONYA'NIN KANAYAN YARASI

Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdoğan Duransoy ise, böyle bir çalıştayın Konya için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çalıştayımızın konusunu dikkate aldığımızda Türkiye'nin ve Konya'nın kanayan yarası durumunda. Öğrenci ve akademisyenler ile sanayicilerin bir araya getirilmesi gerçekten önemli. Konya günden güne büyüyor. 4 tane üniversite kuruldu. 5'incisi yolda. Yıllık yaklaşık 600'e yakın makine mühendisi öğrenci Konya'ya geliyor. Konya'daki bütün üniversitelere giren öğrenci sayısı bu kadar. Bunu en kısa sürede fırsata çevirerek. Hem öğrencilerimize iş sahası açmalıyız. Hem de sanayicilerin istihdam açığını kapatmalıyız.” Açılış konuşmalarının ardından ÜN-SA Bir proje lansmanı yapıldı. Görüş ve öneriler dinlendikten sonra çalıştay sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.