‘Ulu çınara yeni filizler doğuyor’

‘Ulu çınara yeni filizler doğuyor’

Eğitim-Bir-Sen Üniversiteler ve KYK'dan sorumlu 2 Nolu Şubesi'ni kurdu. Şube Başkanı Şenol Metin, “Bugün 350 bini aşan üyesi ile bir ulu çınar olmuş sendikamızın, şu anda da bu çınarın yeni bir filizinin doğuşuna şahitlik ediyoruz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şubesi, Bera Otel'de düzenlediği toplantıda yönetim kurulun tanıttı. Üniversite ve KYK Şubesi olarak kurulan şube hakkında bilgi verilen toplantıya, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Metin ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yeni kurulan şube hakkında bilgi veren Başkan Şenol Metin, "Mehmet Akif İnan'ın birkaç inanmış gönülle 1992'de kurduğu Eğitimciler Birliği Sendikası, bugün 350 bini aşan üyesi ile bir ulu çınar olmuş, şu anda da bu çınarın yeni bir filizinin doğuşuna şahitlik ediyoruz. Eğitimciler Birliği Sendikası, mazlumun, masumun, mağdurun sesidir ve sığınağıdır. Sendikacılığımızın temelinde insan, referans noktasında ise medeniyet değerlerimiz vardır. Adalet arayışı, demokratikleşme ve emeğin üstünlüğü kırmızı çizgimizdir. Evimize helal rızık götürmenin endişesini her an hissederken, hak arama mücadelesini de her daim onurumuzla yaptık. Hayatı Hakk'a uydurmak için Bismillah, dediğimiz bu kutlu yolda şubemizin görev alanında Kredi ve Yurtlar Kurumu ile şehrimizin iki üniversitesi bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTELERDE ÇÖZÜM ÖRGÜTLENMEDEN GEÇİYOR

Üniversite teşkilatının önemine değişen Metin, şöyle konuştu: “Sendikalaşma oranının en düşük olduğu alan üniversitelerdir. Bunun nedeni, üniversitelerin özgür düşünce konusunda yıllardır tabi tutuldukları baskılardır. Akademi artık bu korku tünelinden çıkmalıdır. Sendikacılığın teorisini, kitabını yazanların, pratiğini yapma zamanı gelmiştir. Önümüzdeki dönemde teşkilatlanma çalışmalarını hızla tamamlayıp, 30 Nisan Perşembe günü saat 20.00'da Bera Otel'de üyelerimizle bir tanışma, kaynaşma programı yaparak faaliyetlerimize başlayacağız. Tüm üyelerimizin toplantıya katılmasını temenni ediyorum.”

EN BÜYÜK ÜNİVERSİTE KURULUŞU OLACAĞIZ

Kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi ise, "Konya Eğitim-Bir-Sen Şubesi Türkiye'nin en gelişmiş şubesidir. Bilim adamları ülkenin gelişmesinde belki de en fazla katkısının olması gereken insanlardır. Bu yüzden üniversitede örgütlenmenin, birtakım sorunlara çözüm üreteceği inancını taşımaktayız. Üniversite teşkilatımız çok önemli görevler üstlenecektir. YÖK'ün ve üniversitelerin ciddi sorunları bulunmaktadır. Bu sorunların aşılması örgütlenme ile olacaktır. Üniversitelerde de yetkili olmalıyız. Olacağımıza da inancımız tam. Çözümler yetki ile gelecektir. Üniversite örgütlenmesine normalden daha fazla bir gayret ve çaba göstermeliyiz. Konya'daki organizasyonlarımız Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu vesileyle de en büyük üniversite kuruluşu olacağımıza olan inancım tam" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.