Ulaşımda bayram yoğunluğu

Ulaşımda bayram yoğunluğu

3 Ekim'de başlayacak Kurban Bayramı tatilini akrabalarının yanında geçirmek isteyenler şimdiden biletlerini aldı. Uçak biletlerinde Bayram kampanyaları yapılırken, otobüs firmaları da ek seferler düzenliyor.

Resmi açıklama ile birlikte, Kurban Bayramı'nın 5 gün olacağı duyuruldu. 3 Ekim Cuma günü başlayacak Bayram tatili 7 Ekim Salı günü sona erecek. Ulaşımda ise Kurban Bayramı Mesaisi şimdiden başladı. Birçok otobüs firması Kurban Bayramı'nda ek sefer yapacak. Uçaklarda ise Ramazan Bayramı'na oranla daha az bir yoğunluk yaşanıyor. Bir ok vatandaş kurbanını kaldığı şehirde kesmek istediği için, ulaşımda asıl yoğunluk 5-6 Ekim, yani Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günleri yaşanacak. Metro Seyehat Konya Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz, Konya'dan birçok ile otobüs seferinin dolduğunu söyledi. Bayram arefesinde ve bayram günlerinde ek sefer uygulayacaklarını dile getiren Yılmaz, "Bizim için bayram mesaisi başladı diyebilirim. Özellikle Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günü büyük bir yoğunluk var. Kurban Bayramı'nda şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşlar ellerini çabuk tutsunlar" dedi.

BAYRAM YOĞUNLUĞUNU EK SEFERLER GİDERECEK

Şimdiden ek seferlerin yapıldığını, yoğunluğa göre gerekirse bayramda da ek seferler düzenleyebileceğini belirten Yılmaz, "Diğer illerden Konya'ya gelişlerde bir yoğunluk söz konusu. Biz firma olarak gereken tedbirleri aldık. Ek seferler koyduk. Bayramdaki yoğunluğa göre gerekirse yine ek sefer yapabiliriz. Yolcularımıza da gereken uyarıları yapıyoruz. Bayramda yoğunluk oluyor elbet ancak işin bir de dönüş kısmı var. Yani Kurban Bayramı'ndan sonra da yoğunluk devam edecektir. Bunun yanında bir de öğrenciler var. Herkesin bildiği üzere Konya'da ciddi sayıda üniversite öğrencisi bulunmakta. Bu öğrencilerin birçoğu halen memleketinde. Yaz tatilini Kurban Bayramı ile birleştirenler var. Onlar da Kurban Bayramı sonrası oluşan yoğunluğa katkıda bulunacaktır" ifadelerini kullandı.

BİLETLERİ GİDİŞ DÖNÜŞ OLARAK ALIN

Vatandaşların biletlerini mümkünse gidiş dönüş olarak almaları konusunda uyarılarda bulunan Yılmaz, “Çoğu kez şahit oluyoruz, gidiş için bilet alıyor ancak dönüşü düşünmüyorlar. Asıl yoğunluk Bayram dönüşünde başlayacaktır. Şimdilik yeteri kadar ek sefer düzenledik. Kurban Bayramı'ndaki yoğunluğa göre bayram sonrası büyük bir ihtimalle yine ek sefer koyacağız. Yeni arabalar getirdik, İstanbul'dan. Yolcularımızı mağdur etmeme konusunda titiz davranıyoruz” diye konuştu.

YOLLAR KAN GÖLÜ OLMASIN

Kurban Bayramı'nda yola çıkacaklara uyarılarda bulunan Konya Kazaları Önleme Derneği Başkanı Osman Nuri Çelik ise şöyle konuştu: "Her bayramda görüyoruz, yollarda can pazarı yaşanıyor. Her bayramda yaptığımız tüm uyarılara rağmen sürücüler hız ve emniyet kemeri konusuna dikkat etmiyor. İl Emniyet Müdürlüğü de emniyet kemeri konusunda çok hassas. Onlar da sürücüleri uyarıyor ancak bazı vatandaşlar emniyet kemeri takmama konusunda direniyor. Kazalarda bakıyoruz, emniyet kemeri takılsa hafif sıyrıklarla kurtulacak kazazedeler, maalesef hayatlarını kaybediyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da hız. Trafik polisleri bayramda gereken denetimleri yapacaktır. Ancak daha önce de belirttiğim gibi, denetimler köklü bir çözüm getirmiyor. Vatandaşların, yani sürücülerin bilinçlenmesi gerekiyor." Kurban Bayramı'nda otobüslerin ek seferler düzenlemesine karşın uçak seferlerinde henüz bir yoğunluk bulunmuyor. Türk Hava Yolları (THY) Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı da, “Şimdilik uçaklarda büyük bir yoğunluk yok. Ancak bayram dönüşü yoğunluk başlayabilir. Talebe göre ek sefer koyabiliriz. Ancak şimdilik ek sefer ihtiyacı hissetmiyoruz” açıklamasında bulundu. Bayram öncesi birçok uçak seferleri ise tam dolu. Otobüs fiyatlarında ise Kurban Bayramı'ndan önceki günlere oranla bir fiyat arttırımı olmadı. Konya- İstanbul otobüs fiyatları 75-80 lira arasında değişiyor

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.