Ulaşım sorununa neşter vurun

Ulaşım sorununa neşter vurun

Büyük bir halk desteği ile seçilen belediye başkanlarını trafik ve toplu ulaşım sorunları çözüm içi bekliyor. Vatandaş vaatlerin biran önce yerine getirilmesini istiyor

31 Mart Yerel Seçimleri’nin tamamlanması ile Konya’da da yeni bir dönem başlamış oldu. Büyük bir halk desteği ile seçilen belediye başkanlarını, şehrin pek çok sorunu bekliyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yakın zamanda devralan Uğur İbrahim Altay, yüzde 70.5 oyla yeniden başkan seçildi. Karatay’da Hasan Kılca, yüzde 76,8 oyla, Meram’da Mustafa Kavuş yüzde 71,42 oyla, Selçuklu’da Ahmet Pekyatırmacı yüzde 67,44 oyla yeni dönemin belediye başkanları olarak seçildiler. Belediye başkanlarını verdikleri yüksek oranlı destekle göreve getiren vatandaş ise yıllardır çözülmeyen sorunlara neşter vurulmasını istiyor.

METRO VAADİ YENİLENDİ

Konya’nın öncelikli sorunları içerisinde trafik ve toplu ulaşım kendisini gösteriyor. Seçim öncesi muhalefet partileri Saadet Partisi, İYİ Parti, CHP ve BBP adayları yaptıkları seçim vaatlerinde toplu ulaşım ve trafik ile ilgili pek çok vaatte bulunmuşlardı. AK Parti Adayı olan ve seçimi fark ile kazanan Uğur İbrahim Altay’da bu konularda çeşitli vaatlerde bulunmuştu. Konya’da yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı bulunuyor. Saadet Partisi adayı Hasan Hüseyin Uyar, raylı sistem hattının 100 kilometreye çıkarılmasını vaat etmişti. AK Parti Adayı Uğur İbrahim Altay da 2015 yılında dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjdelenen Konya Metrosu vaadini yenilemişti. Altay, seçim sürecinde sanayi bölgelerine banliyö hattının müjdesini de vermişti.

TOPLU ULAŞIM SORUNU BÜYÜYOR

Toplu ulaşımdaki sorunlar yıllardır artarak devam ediyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde otobüs ve tramvaylarda ciddi yoğunluk yaşanıyor. Meram Köyceğiz, Yeniyol bölgelerine öğrencilerden kaynaklı bir yoğunluk yaşanırken, Meram TOKİ, Yazır, Karaman Yolu bölgelerinde ve pek çok diğer bölgede otobüslere binmek özellikle sabah ve akşam saatlerinde binmek eziyet haline geliyor. Yıllar önce verilen metro sözüne rağmen, yakın zamanda metronun ihtiyaç olmadığı, hafif raylı sistemin yeterli olacağı şeklinde spekülasyonlar oluşturuluyor. Her mitingde verilen Konya metrosu sözüne rağmen Konya metro projesinin ilk etabında dahi yapım ihalesine çıkılmadı. Vatandaş, verilen sözlerin gereği ve sorunların çözümü için biran önce metronun yapımını bekliyor.

YENİ ARTERLER AÇILMALI

Konya’nın önemli sorunlarından biri de şehir merkezinde ve şehrin ana arterlerinde yaşanan trafik yoğunluğu. Alaeddin bölgesinde, İstanbul ve Ankara Caddeleri başta olmak üzere ek çok yolda trafik yoğunluğu nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Vatandaşlar, özellikle merkezde yaşanan yoğunluğun, alınacak radikal tedbirler ile aşılabileceğini belirterek, sanayi bağlantı yolları başta olmak üzere yoğunluk yaşanan güzergahlarda yeni caddelerin yapılması gerektiğine işaret ediyor.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum