TZOB'den fiyat artışı uyarısı

TZOB'den fiyat artışı uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından yapılan açıklamaya göre Ramazan ayı öncesi bazı ürünlerde fiyat artışı dikkat çekiyor. Peki, hangi ürünlerde fiyat artışı yaşandı? İşte TZOB'un açıkladığı liste..

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan ayına sayılı günler kala sofralarımızdaki ürünlerde geçen yıla göre yaşanan fiyat değişimlerini mercek altına alarak inceleme yaptı. Bayraktar, yaptığı açıklamada ürkütücü artışlara dikkat çekerek fiyat değişiminin nedenlerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"MARKETTE FİYATI DÜŞEN TEK ÜRÜN KURU SOĞAN OLDU"
Geçtiğimiz sene ile içinde bulunduğumuz bu yılın Ramazan ayı öncesindeki fiyatlar karşılaştırıldığında, 38 üründe artışın olduğu görülürken, sadece 1 üründe fiyatın düştüğünün tesğit edildiğini kaydeden Şemsi Bayraktar, "Markette en fazla fiyat artışı yüzde 195 ile kuru incirde görüldü. Kuru incirdeki fiyat artışını yüzde 171 buçuk ile zeytinyağı, yüzde 149 ile kuru kayısı, yüzde 148 ile sivri biber izledi. Markette fiyatı düşen tek ürün ise yüzde 11 buçuk ile kuru soğan oldu" ifadelerinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.