TYB Konya’nın eğitim kurumu

TYB Konya’nın eğitim kurumu

2018 yılı çalışmalarını değerlendiren TYB Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, “TYB Konya Şubesi Konya’nın adeta bir eğitim ve sosyalleşme kurumu işlevi görmeye devam etmektedir” dedi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi 2018 yılı çalışmaları düzenlenen bir basın toplantısı ile değerlendirildi. TYB şube binasında düzenlenen toplantıya Başkan Prof. Dr. Hayri Erten ile yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Prof. Dr. Hayri Erten, “Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak bilim, sanat, ahlak, edebiyat, tarih, kültür ve dini alanda toplamda 37 adet etkinliği 2018 yılında gerçekleşirdi. Allah’a çok şükür ki 2018 yılının başlangıcında açıkladığımız etkinlik takvimini aksatmadan tamamlamış durumdayız. Bu başarımız TYB Konya şubesinin yönetim kurulu ve üyelerinin, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının, Selçuklu Belediyesinin, Konya Büyükşehir Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi başkanlığının destekleriyle olmuştur. Şehrimizin bu bilim ve kültür destekçisi kuruluşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖNEMLİ İSİMLERİ BULUŞTURDU

“TYB Konya Şubemizin 2018 etkinliklerine akademisyenler, üniversite öğrencileri, orta öğretim öğrencileri ve yazarlarımız yoğun ilgi göstermişlerdir” diyen Erten, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her etkinliğimize önemli sayıda izleyici katılmıştır. Ayrıca etkinliklerimiz Gazete ve Televizyonlar da yayınlanarak hem de haber yapılarak toplumumuzun geniş kesimlerinin istifadesine sunulmuştur. Bu bağlamda TYB Konya Şubesi özellikle 2018’de Konya’ya etkinlik baharı yaşatmıştır. TYB Konya Şubemiz örgün eğitim ve öğretimin dışında halkımızı ve genç öğrenci kardeşlerimizi eğiten ve sosyalleştiren informel ortam ve imkanlar sağlamıştır. Hedefi, amacı, çıktıları ve zamanlaması belirlenmiş ve programa bağlanmış kurumsallaşmış bir TYB Konya Şubesi Konya’nın hatta Ülkemizin hizmet aşığı müessesesi haline gelmiştir. Adeta bir eğitim ve sosyalleşme kurumu işlevi görmeye devam etmektedir. TYB Konya Şubesi 2018’de ülkemizin ve Konya’mızın önemli araştırmacı ve fikir insanlarıyla Konya insanını buluşturmuş, vizyonlarını ve bilgilerini geliştirmelerine veya güçlendirmelerine katkı vermiştir.  Edebiyatımız pek çok yönleriyle ele alınmış ve değerlendirilmiştir.

DERSLER VERİLİYOR

Prof. Erten, konuşmasının devamında, “TYB Konya Şubemiz geleceğin mimarı üniversite gençlerinin fakülteleri dışında kendilerini geliştirmelerine ve ilave beceri ve yetkinlik kazanabilmelerine de yardımcı olmakta Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte Farsça, Arapça ve Selçuklu Tarihi alanlarında dersler verdirmektedir. İlgili kardeşlerimizin istifade edebileceği kütüphanemiz de hizmettedir. TYB Konya şubesi her geçen yıl çıtasını yükselterek Konya’mıza, toplumumuza ve gençlerimize sosyo-kültürel ve dini değerlerimizi, şahsiyetlerimizi, birikimimizi ve kazanımlarımızı aktarmaya devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. Erten, ayrıca basın mensuplarının “Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik etti.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.